13.3 C
Athens
Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣυνταγές ΔιαφορέςΑμαρτωλή Γλυκιά Απόλαυση με 4 Μόνο Υλικά

Αμαρτωλή Γλυκιά Απόλαυση με 4 Μόνο Υλικά

Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα μπολ μους σοκολάτας; Η μους σοκολάτας είναι το γλυκό που κερδίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Ακολουθεί μια εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Αυτή η συνταγή για γλυκό ψυγείου είναι πραγματική “αμαρτία” και απαιτεί μόλις 4 υλικά!


Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:

  • 165 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο), χοντροκομμένη
  • 8 ασπράδια αυγών, βιολογικά ή ελευθέρας βοσκής
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
  • 20 γρ. άχνη ζάχαρη

Η διαδικασία είναι απλή:

  1. Λιώνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ που το τοποθετείτε πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Φροντίστε να μην έρχεται σε άμεση επαφή με το νερό.
  2. Στο μίξερ, χτυπήστε τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αποκτήσουν μαλακές κορυφές.
  3. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνουν αφράτα.
  4. Πάρτε το ένα τρίτο από τα ασπράδια και ανακατέψτε το με τη ζεστή λιωμένη σοκολάτα.
  5. Στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα ασπράδια χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σπάτουλα για να διατηρηθεί η αφράτη υφή.
  6. Αδειάστε τη μους σε ατομικά μπολ ή ποτήρια και αφήστε τη να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν τη σερβίρετε.

Ο ιδανικός χρόνος πήξης είναι μεταξύ 6 και 12 ωρών. Αν την αφήσετε περισσότερες από 12 ώρες, η μους θα γίνει πιο βαριά καθώς το βούτυρο κακάο θα σφίξει τη μους.


Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο

Πρόσφατα σχόλια