Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα μπολ μους σοκολάτας; Η μους σοκολάτας είναι το γλυκό που κερδίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Ακολουθεί μια εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Αυτή η συνταγή για γλυκό ψυγείου είναι πραγματική “αμαρτία” και απαιτεί μόλις 4 υλικά!
Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:
- 165 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο), χοντροκομμένη
- 8 ασπράδια αυγών, βιολογικά ή ελευθέρας βοσκής
- ¼ κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
- 20 γρ. άχνη ζάχαρη
Η διαδικασία είναι απλή:
- Λιώνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ που το τοποθετείτε πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Φροντίστε να μην έρχεται σε άμεση επαφή με το νερό.
- Στο μίξερ, χτυπήστε τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αποκτήσουν μαλακές κορυφές.
- Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνουν αφράτα.
- Πάρτε το ένα τρίτο από τα ασπράδια και ανακατέψτε το με τη ζεστή λιωμένη σοκολάτα.
- Στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα ασπράδια χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σπάτουλα για να διατηρηθεί η αφράτη υφή.
- Αδειάστε τη μους σε ατομικά μπολ ή ποτήρια και αφήστε τη να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν τη σερβίρετε.
Ο ιδανικός χρόνος πήξης είναι μεταξύ 6 και 12 ωρών. Αν την αφήσετε περισσότερες από 12 ώρες, η μους θα γίνει πιο βαριά καθώς το βούτυρο κακάο θα σφίξει τη μους.