13.3 C
Athens
Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣυνταγές ΔιαφορέςΑνακαλύψτε την τέλεια συνταγή για αφράτες βάφλες - Το πρωινό που θα...

Ανακαλύψτε την τέλεια συνταγή για αφράτες βάφλες – Το πρωινό που θα σας μαγέψει!

Αν ψάχνετε μια νέα και νόστιμη ιδέα για το πρωινό σας και έχετε βαρεθεί τις ίδιες συνταγές, οι βάφλες είναι η τέλεια λύση. Με μια βαφλιέρα ή ένα ειδικό εξάρτημα για βάφλες που διαθέτουν πολλές τοστιέρες, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα. Προσθέστε τις αγαπημένες σας γεύσεις και απολαύστε ένα μοναδικό πρωινό!

Συνταγή: Σπιτικές βάφλες για το πρωινό των ονείρων σας

Υλικά για 6 άτομα
250 γρ. αλεύρι
125 γρ. βούτυρο μαλακό
500 ml γάλα
50 γρ. ζάχαρη καστανή
3 αυγά
10 γρ. μαγιά νωπή

Διαδικασία
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και λίγο χλιαρό γάλα. Αφήνουμε τη μαγιά να δράσει για περίπου 10 λεπτά. Σε άλλο μπολ, χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών και χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι στο μίξερ. Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα τρίτο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και δημιουργούμε μια τρύπα στη μέση. Ρίχνουμε το γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας με το αλεύρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο, τα ασπράδια και το μείγμα με τη μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και προσθέτουμε τα ασπράδια με μια μαρίζ. Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 3 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί.

Αφού η ζύμη φουσκώσει, βάζουμε λίγη από αυτή στη ζεστή βαφλιέρα και ψήνουμε για 5 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να ψήσουμε όλη τη ζύμη.

Το μυστικό για τραγανές βάφλες
Για να πετύχετε τραγανές βάφλες, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπίρα στο μείγμα, αντικαθιστώντας κάποια ml γάλακτος. Η μπίρα περιέχει μαγιά που βοηθά το μείγμα να φουσκώσει, προσφέροντας τραγανή υφή κατά το ψήσιμο. Αν προτιμάτε πιο αφράτες βάφλες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο γάλα ή κρέμα γάλακτος.

Η σωστή μαγιά
Για να επιτύχετε την ιδανική υφή, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε νωπή μαγιά. Η ξηρή μαγιά δεν θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εάν δεν έχετε νωπή μαγιά, μπορείτε να προσθέσετε μπίρα ή ανθρακούχο νερό, καθώς το διοξείδιο του άνθρακα που περιέχουν βοηθά στη ζύμωση και δημιουργεί την αέρινη υφή.

Ξεκούραση 2-3 ώρες
Για να πετύχετε τις τέλειες βάφλες, χρειάζεστε υπομονή. Ετοιμάστε το μείγμα σας 2-3 ώρες πριν το ψήσιμο.

Απαραίτητη η προθέρμανση της βαφλιέρας
Μην παραλείψετε να προθερμάνετε τη βαφλιέρα σας. Η σωστή προθέρμανση είναι κρίσιμη για να επιτύχετε τραγανές και αέρινες βάφλες. Αν η συσκευή δεν είναι αρκετά ζεστή, η ζύμη θα ψηθεί πιο αργά και το αποτέλεσμα θα είναι πιο μαλακό.


Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο

Πρόσφατα σχόλια