13.3 C
Athens
Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣυνταγές ΔιαφορέςΑνακαλύψτε το απλούστερο cheesecake σοκολάτας χωρίς βούτυρο και χωρίς ψήσιμο!

Ανακαλύψτε το απλούστερο cheesecake σοκολάτας χωρίς βούτυρο και χωρίς ψήσιμο!

Αν επιθυμείτε ένα ελαφρύ και κρεμώδες επιδόρπιο, το cheesecake σοκολάτας χωρίς βούτυρο είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Πρόκειται για μια απλή συνταγή που απαιτεί λίγα υλικά και δεν περιλαμβάνει βούτυρο ή ζελατίνη.

Η κρέμα του cheesecake παρασκευάζεται αποκλειστικά με φρέσκια ρικότα, μαύρη σοκολάτα και λίγη ζάχαρη για γλυκύτητα. Είναι μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία, ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα γλυκό χωρίς πολλές περιπλοκές.

Αυτό το cheesecake είναι τέλειο για εκείνους που επιθυμούν ένα υγιεινό και νόστιμο γλυκό, έτοιμο σε λίγο χρόνο και χωρίς την ανάγκη φούρνου. Δοκιμάστε το και απολαύστε την κρεμώδη υφή του και τη γεμάτη σοκολατένια γεύση του.

Υλικά
Για τη βάση
180 γρ. μπισκότα σοκολάτας
80 γρ. λάδι καρύδας
Για την κρέμα
500 γρ. ρικότα
200 γρ. μαύρη σοκολάτα
80 γρ. ζάχαρη

Jenny.Gr

www.dolcisenzaburro.it

Εκτέλεση
Αρχικά, θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα αναμειγνύουμε με το λάδι καρύδας, συμπιέζοντας το μείγμα στον πάτο μιας φόρμας για κέικ. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τη ρικότα με τη λιωμένη σοκολάτα και τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια. Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες για να σταθεροποιηθεί.

Το cheesecake σοκολάτας χωρίς ψήσιμο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3-4 ημέρες, καλυμμένο με μεμβράνη. Για να το απολαύσετε στο καλύτερο του, είναι προτιμότερο να το αφήσετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν το σερβίρετε, ώστε οι γεύσεις να ενωθούν και η κρέμα να γίνει πιο συμπαγής. Μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα βανίλια ή τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού για επιπλέον γεύση. Αν θέλετε μια πιο νόστιμη βάση, δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού πικρό κακάο στα θρυμματισμένα μπισκότα πριν τα συμπιέσετε.

Για τη διακόσμηση του cheesecake, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πικρό κακάο, νιφάδες σοκολάτας ή φρέσκα φρούτα όπως σμέουρα ή φράουλες, που ταιριάζουν εξαιρετικά με τη μαύρη σοκολάτα. Εάν προτιμάτε μια πιο φυσική γλυκύτητα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, προσαρμόζοντας τις ποσότητες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο

Πρόσφατα σχόλια