16 C
Athens
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣυνταγές ΔιαφορέςΑπαλή Γεύση: Τυροπιτάκια της Γιαγιάς

Απαλή Γεύση: Τυροπιτάκια της Γιαγιάς

ΥΛΙΚΑ:

650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. σπορέλαιο
200 γρ. γιαούρτι
150 γρ. χλιαρό νερό
2 αυγά
1 κύβο νωπή ή 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
300 γρ. τυρί φέτα ανακατεμένο με 100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά, σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το χλιαρό νερό και προσθέτουμε τη μαγιά, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, σπάμε μέσα το ένα αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Αφού έχουμε αναμείξει τα υλικά, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, χωρίς να την τοποθετήσουμε σε αναμμένο φούρνο.

Μετά από 1 ώρα, ζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη και την κόβουμε σε μικρές μπαλίτσες. Πατάμε κάθε μπαλάκι ώστε να γίνει μια μικρή πιτούλα και γεμίζουμε με λίγο από το μείγμα τυριού.

Κλείνουμε τα τυροπιτάκια, χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων ή ένα πηρούνι για να δημιουργήσουμε ένα όμορφο δαντελωτό σχήμα.

Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα μεγάλο ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με το δεύτερο χτυπημένο αυγό, ανακατεμένο με λίγο νερό.

Ψήνουμε τα τυροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.


Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο

Πρόσφατα σχόλια