Τα γεμιστά αβοκάντο είναι μια απλή και νόστιμη συνταγή που θα σας φτιάξει τη διάθεση.
Τα τελευταία χρόνια, οι συνταγές με αβοκάντο έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλείς. Όχι μόνο το κλασικό guacamole, αλλά και πιο περίπλοκες παρασκευές. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε μια συνταγή για γεμιστό αβοκάντο στον φούρνο. Σας προτείνουμε δύο παραλλαγές: η μία με μπέικον και η άλλη με καπνιστό σολομό, ιδανικές για ένα ξεχωριστό brunch.
Υλικά
Για το γεμιστό αβοκάντο με μπέικον
1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο (περίπου 450 γρ.)
60 γρ. κατσικίσιο τυρί
2 αυγά
4 φέτες μπέικον (περίπου 40 γρ.)
Αλάτι και πιπέρι
Για το γεμιστό αβοκάντο με σολομό
1 μεγάλο ώριμο πράσινο αβοκάντο (450 γρ.)
40 γρ. καπνιστός σολομός
60 γρ. κατσικίσιο τυρί
2 αυγά
Αλάτι και πιπέρι
www.soniaperonaci.it
Εκτέλεση
Με μπέικον: Ξεκινάμε καθαρίζοντας το αβοκάντο, κόβοντάς το στη μέση και αφαιρώντας το κουκούτσι. Γεμίζουμε κάθε μισό με 30 γρ. κατσικίσιο τυρί, δημιουργώντας μια λακκούβα με το κουταλάκι. Προσθέτουμε 20 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον γύρω από το τυρί. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τα αυγά: χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, προσπαθώντας να μην σπάσουν οι κρόκοι, και τους κρατάμε στην άκρη. Χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια και τα ρίχνουμε στα αβοκάντο. Αν δεν χωρούν όλα, εξαρτάται από το μέγεθος του αβοκάντο και της θήκης του κουκουτσιού. Αλατοπιπερώνουμε το ασπράδι.
Με σολομό: Ακολουθούμε τις ίδιες οδηγίες για το αβοκάντο. Γεμίζουμε τη θήκη με 30 γρ. κατσικίσιο τυρί και τοποθετούμε 20 γρ. καπνιστού σολομού σε κάθε μισό. Ετοιμάζουμε τα αυγά όπως προηγουμένως, φροντίζοντας να μην σπάσουν οι κρόκοι. Χτυπάμε τα ασπράδια ελαφρά και τα ρίχνουμε στα μισά αβοκάντο. Αλατοπιπερώνουμε το ασπράδι.
Αφού ετοιμάσουμε τις 4 μερίδες, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά, τοποθετώντας τις στο κάτω μέρος του φούρνου. Όταν είναι έτοιμες, βγάζουμε το ταψί και προσθέτουμε προσεκτικά τους κρόκους πάνω από τα ασπράδια, πιέζοντας ελαφρά την επιφάνεια του ασπραδιού για να επαναφέρουμε τη λακκούβα. Ψήνουμε ξανά για 4 λεπτά. Καλή απόλαυση!