22.3 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΣυνταγές ΔιαφορέςΧοιρινό με χυλοπίτες: Ένα απλό αλλά νόστιμο γεύμα - Monomaxos

Χοιρινό με χυλοπίτες: Ένα απλό αλλά νόστιμο γεύμα

– Monomaxos

“`html

Υλικά για χοιρινό με χυλοπίτες

– 1 κιλό χοιρινό σπάλα, κομμένο σε μέτρια κομμάτια

– 100 ml ελαιόλαδο

– 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

– 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

– 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας

– 200 ml κόκκινο κρασί

– 400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα

– ½ κουταλάκι ρίγανη ή θυμάρι

– ½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα

– 2 φύλλα δάφνης

– 4 κόκκους μπαχάρι

– ½ κουταλάκι ζάχαρη

– Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση

– 400 γρ. χυλοπίτες

Για το σερβίρισμα: Τριμμένη γραβιέρα

Διαδικασία παρασκευής

Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κομμάτια χοιρινού και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για να απελευθερωθούν τα αρώματά του. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε μια κούπα ζεστό νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 1,5 ώρα, ελέγχοντας κατά διαστήματα αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νερό. Παράλληλα, βράζουμε τις χυλόπιτες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε.

Αδειάζουμε τις χυλόπιτες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά ώστε να ενωθούν καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με άφθονο τριμμένο τυρί, μπόλικη σάλτσα και κομμάτια χοιρινού.

“`

Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο