20.1 C
Athens
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣυνταγές ΔιαφορέςΧριστουγεννιάτικη Απόλαυση: Το Μυστικό Γλυκό της Αργυρώς για Να Εντυπωσιάσετε τους Καλεσμένους...

Χριστουγεννιάτικη Απόλαυση: Το Μυστικό Γλυκό της Αργυρώς για Να Εντυπωσιάσετε τους Καλεσμένους σας!

Τα μελομακάρονα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα της ελληνικής παράδοσης, ιδιαίτερα κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Παρόλο που συνήθως δεν λείπουν από τα ελληνικά σπίτια, φέτος η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας προτείνει να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό! Έχει ετοιμάσει υπέροχες συνταγές για γλυκίσματα που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας και θα προσθέσουν μια μοναδική γεύση στις γιορτές σας.

Συνταγή: Πεντανόστιμα γλυκά Χριστουγέννων της Αργυρώς

Κορμός Χριστουγέννων με παντεσπάνι σοκολάτας

Για το παντεσπάνι:

  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 αυγά χωρισμένα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. σοκολάτα 60% λιωμένη
  • 25 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ. φρούτα του δάσους
  • 150 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο ή 4 φρούτα (κόκκινα)
  • 2 κ.σ. λικέρ κρέμα

Για τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα:

  • 400 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 200 γρ. σοκολάτα 60% λιωμένη
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα:

  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό
  • άχνη ζάχαρη
  • Τρουφάκια με μπισκότα και λευκή σοκολάτα

Συνταγή: Πεντανόστιμα γλυκά Χριστουγέννων της Αργυρώς – Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι σοκολάτας:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί για παντεσπάνι και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
  • Στο μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε τη ζάχαρη σταδιακά.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει το μίγμα.
  • Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, τη λιωμένη σοκολάτα και κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο.
  • Αναδιπλώνουμε απαλά το μίγμα και το αδειάζουμε στο ταψί, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί.

Για τη γέμιση με φρούτα δάσους:

  • Στην κατσαρόλα, βάζουμε τα φρούτα, τη μαρμελάδα και το βαλσαμικό και βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πυκνώσει.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το λικέρ κρέμα.

Για τη βουτυρόκρεμα:

  • Αφήνουμε την κρέμα γάλακτος εκτός ψυγείου για 30 λεπτά.
  • Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
  • Χτυπάμε χωριστά την κρέμα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές και την προσθέτουμε στο μίγμα σοκολάτας, αναδιπλώνοντας με σπάτουλα.
  • Αν η κρέμα είναι πολύ μαλακή, την τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγο.

Μοντάρισμα του κορμού:

  • Αλείφουμε την επιφάνεια του παντεσπανιού με τη μαρμελάδα κόκκινων φρούτων.
  • Αλείφουμε μια λεπτή στρώση σοκολατένια βουτυρόκρεμα.
  • Τυλίγουμε τον κορμό σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας.
  • Τοποθετούμε τον κορμό σε πιατέλα με την ένωση προς τα κάτω.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη σοκολατένια βουτυρόκρεμα και δημιουργούμε κυματιστές γραμμές με ένα πιρούνι.
  • Παγώνουμε τον κορμό και τον σερβίρουμε ολόκληρο στο τραπέζι, κόβοντας σε φέτες μπροστά στους καλεσμένους.
  • Γαρνίρουμε τα πιάτα με μια κουταλιά κόκκινη μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και κρέμα μπαλσάμικο.

Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο