Έχω μοιραστεί πολλές φορές την αγάπη μου για τις σούπες. Τις απολαμβάνω όλο το χρόνο, είτε είναι ζεστές είτε κρύες. Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια μανιταρόσουπα που σίγουρα θα φτιάχνω συχνά στο μέλλον. Χρειάζεστε λίγα υλικά και θα έχετε ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα!
Αυτή η μανιταρόσουπα είναι θρεπτική και ετοιμάζεται γρήγορα με ελάχιστα υλικά.
Λίγα λόγια για την μανιταρόσουπα
Με λίγα υλικά και λίγο χρόνο, μπορείτε να απολαύσετε ένα ζεστό πιάτο που θα σας ζεστάνει. Έχει πλούσια, γήινη γεύση και κρεμώδη υφή, που συνδυάζονται τέλεια με μαλακό κατσικίσιο τυρί, προσφέροντας ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.
Αυτή η σούπα είναι ιδανική για να αξιοποιήσετε τα μανιτάρια και μπορεί να σερβιριστεί σε γιορτινά τραπέζια ή να αποτελέσει το κυρίως πιάτο σας για το μεσημέρι ή το βράδυ. Μην ξεχάσετε να τη συνοδεύσετε με φρέσκο ψωμί ή σκορδόψωμο! 😉
Υλικά για την μανιταρόσουπα
Σας προτείνω να μην παραλείψετε το κατσικίσιο τυρί, καθώς ταιριάζει υπέροχα με τη σούπα. Μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ σε συσκευασία που μοιάζει με πυραμίδα.
Για τα μανιτάρια, χρησιμοποίησα λευκά μανιτάρια και ένα μείγμα αποξηραμένων (πορτσίνι, ζαρκαδίσιο και μαύρη τρομπέτα). Μπορείτε να επιλέξετε τα μανιτάρια που προτιμάτε, καθώς όλα έχουν τη δική τους γεύση.
Οδηγίες εκτέλεσης
Αρχικά, σοτάρω τα λευκά μανιτάρια σε ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο για να αποκτήσουν χρώμα και γεύση. Στη συνέχεια, προσθέτω το κρεμμύδι και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τον ζωμό και τα αποξηραμένα μανιτάρια και αφήνω τη σούπα να σιγοβράσει. Πριν την αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω άνηθο και θυμάρι. Στη συνέχεια, πολτοποιώ τη σούπα με ραβδομπλέντερ και σερβίρω με το κατσικίσιο τυρί, λίγο θυμάρι και μια φέτα πορτσίνι που έχω τηγανίσει ελαφρώς.
Αν αγαπάτε τις σούπες, μπορείτε να βρείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές πατώντας εδώ! 🙂
Υλικά:
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά βούτυρο (προαιρετικό)
- 500γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 25γρ. μείγμα αποξηραμένων μανιταριών (πορτσίνι, ζαρκαδίσιο και μαύρη τρομπέτα)
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
- 1 λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών (χρησιμοποίησα κότας)
- ¼ φλυτζανιού ψιλοκομμένο άνηθο
- ½ κουταλιά φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
- Κατσικίσιο τυρί, για σερβίρισμα
- Λίγο επιπλέον θυμάρι, για σερβίρισμα
Οδηγίες:
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σέλερι, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τον ζωμό, αφήνουμε να βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον άνηθο και το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα πριν σβήσουμε τη φωτιά.
- Πολτοποιούμε τη σούπα και προσαρμόζουμε την πυκνότητα αν χρειάζεται, προσθέτοντας ζωμό ή βράζοντας λίγο ακόμα.
- Σερβίρουμε με μια κουταλιά κατσικίσιο τυρί, λίγο ακόμα θυμάρι και, αν θέλουμε, μια φέτα πορτσίνι που έχουμε τηγανίσει αφού την έχουμε ενυδατώσει σε χλιαρό νερό για 5 λεπτά.