Ο σεφ Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε τον τέλειο μπακαλιάρο σκορδαλιά για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Υλικά
- 1,5 κιλό μπακαλιάρο, χωρίς κόκκαλο
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
- Λάδι για τηγάνισμα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κουρκούτι
- Σκορδαλιά
- Πατάτες τηγανητές
Οδηγίες
- Αφήνουμε τον μπακαλιάρο μας σε νερό για να ξεπικρατεί.
- Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε καλά το ψάρι με χαρτί κουζίνας.
- Φτιάχνουμε το κουρκούτι.
- Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μικρά κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι.
- Πασπαλίζουμε το ψάρι με αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
- Βουτάμε τα κομμάτια στο κουρκούτι.
- Τηγανίζουμε μέχρι να χρυσώσουν τα κομμάτια.
- Βγάζουμε το ψάρι σε χαρτί για να απορροφήσει το λάδι.
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και σκορδαλιά.