Η τυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι μια γρήγορη και εύκολη επιλογή, με λίγα υλικά που σίγουρα έχεις στο σπίτι σου, και μπορείς να την ετοιμάσεις σε μόλις 10 λεπτά.
Αυτή η τυρόπιτα θα γεμίσει το σπίτι σου με υπέροχες μυρωδιές μόλις την ψήσεις!
Για την παρασκευή της τυρόπιτας θα χρειαστείς:
– 3 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ. το καθένα)
– 6 μεγάλα αυγά
– 250 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
– 400 γρ. θρυμματισμένη φέτα
– 200 γρ. λιωμένο (κρύο) βούτυρο
– 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό
Extra tip: Μπορείς να πειραματιστείς με τα τυριά που έχεις στο σπίτι και να δημιουργήσεις τη δική σου μοναδική συνταγή!
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε χτυπώντας τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ ή σε πυρίμαχο σκεύος με σύρμα ή μίξερ χειρός μέχρι να φουσκώσουν και να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί με τα αυγά.
Προσθέτουμε τα τυριά, το πιπέρι, τον φρέσκο δυόσμο και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Σταδιακά, ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα που να θυμίζει αυτό του κέικ.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί νούμερο 30 ή 32 και αδειάζουμε το μείγμα μέσα του.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 170°C για 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει η επιφάνεια.