Δημιουργήστε το πιο εύκολο και νόστιμο σουφλέ με τυριά, ζαμπόν και ψωμί του τοστ, ακολουθώντας τη συνταγή του Άκη! Ιδανικό για ένα υπέροχο κυρίως γεύμα!
Για να ετοιμάσετε το εύκολο σουφλέ του Άκη, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
12 φέτες ψωμί για τοστ
200 γρ. μπέικον, κομμένο σε κομμάτια
3 μεσαία αυγά
500 γρ. πλήρες γάλα
1 κ.γ. μπούκοβο
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
400 γρ. μίγμα τυριών
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ετοιμάσετε το σουφλέ:
Σε μέτρια φωτιά, βάλτε 1 κ.γ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Βάλτε 2 φέτες ψωμιού και σοτάρετε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρέστε το ψωμί από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
Επαναλάβετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
Τοποθετήστε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόψτε το μπέικον σε κυβάκια και ρίξτε το στο τηγάνι.
Σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα μπολ, προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το μπούκοβο, το μοσχοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι, και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα.
Τοποθετήστε μισές φέτες ψωμιού σε ένα ταψί διαστάσεων 25×32 εκ. για να καλύψετε τη βάση.
Προσθέστε το μισό μίγμα τυριών, 1 κ.γ. θυμάρι και το μισό μπέικον, και καλύψτε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
Προσθέστε το υπόλοιπο τυρί, το θυμάρι και το μπέικον, και περιχύστε με το μείγμα των αυγών.
Πιέστε ελαφρά το μείγμα με τα χέρια σας ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά με το μείγμα των αυγών. Ιδανικά, αφήστε το στην άκρη για 30 λεπτά.
Μεταφέρετε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά.
Σερβίρετε με θυμάρι.