“`html
Υλικά για Τραχανόπιτα
- 150 γρ. γλυκός τραχανάς Λαμίας
- 400 ml φρέσκο γάλα
- 50 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 1 αυγό
- 350 γρ. φέτα
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το άλειμμα
- 100 ml γάλα
- 1 αυγό
Διαδικασία
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γάλα με το λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τον τραχανά και το ξύσμα λεμονιού, καθώς και 200 γρ. θρυμματισμένης φέτας. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε το μείγμα του τραχανά. Ρίχνουμε την υπόλοιπη θρυμματισμένη φέτα πάνω από την επιφάνεια.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το αυγό με το γάλα και περιχύνουμε την επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά, χρησιμοποιώντας τις αντιστάσεις.
“`
This rewrite simplifies the instructions and maintains the recipe’s essence while enhancing clarity and accessibility for a general audience.