10.3 C
Athens
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣυνταγές ΔιαφορέςΗ συνταγή της ημέρας: Κοτοκεφτέδες με σάλτσα

Η συνταγή της ημέρας: Κοτοκεφτέδες με σάλτσα

Υλικά

Για την παρασκευή κεφτεδάκων

  • 450 γραμμ. κιμά κοτόπουλου
  • 1 αυγό
  • ¾ φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι, κατά προτίμηση
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση

Για τη σάλτσα

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος βαριά
  • 1/3-1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • ¼ φλιτζάνι κάπαρη, στραγγισμένη
  • Αλάτι, κατά προτίμηση
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση

Διαδικασία

Αρχικά, σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τον κιμά με το αυγό, την ψίχα ψωμιού, το σκόρδο, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομογενές το μείγμα. Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα ψίχα ψωμιού ή να το βάλουμε στο ψυγείο για λίγο.

Με βρεγμένα χέρια, πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Τοποθετούμε προσεκτικά τη μισή ποσότητα από τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και τα μαγειρεύουμε για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά, αλλά να είναι ακόμα ωμά στο εσωτερικό.

Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κεφτεδάκια. Στη συνέχεια, σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας για 1 λεπτό.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον ζωμό κοτόπουλου και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και τα σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ή μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτούν καλά τα κεφτεδάκια. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, αν χρειαστεί. Πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε μαϊντανό και κάπαρη, ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμα να σερβιριστούν.

Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο