“`html
Υλικά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
700 γραμμ. μοσχαρίσια ελιά κομμένη σε μπουκιές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
4 ντομάτες τριμμένες
500 ml ζεστού ζωμού κότας
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
2 κόκκοι μπαχάρι
Αλάτι κατά προτίμηση
Διαδικασία
Πρώτα, φροντίστε να στεγνώσετε πολύ καλά το κρέας χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν η κατσαρόλα ζεσταθεί καλά, ρίξτε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα.
Προσέξτε να μην υπερφορτώσετε την κατσαρόλα με το κρέας, καθώς αυτό θα προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας και θα εμποδίσει το σωστό σοτάρισμα. Αφού το κρέας ροδίσει, χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να το αφαιρέσετε από την κατσαρόλα και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.
Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ζεστάνετέ το. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 4 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες και λίγο αλάτι και μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος, ρίξτε τον ζεστό ζωμό μαζί με όλα τα μπαχαρικά και ανακατέψτε καλά.
Επαναφέρετε το κρέας στην κατσαρόλα. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και αφήστε το κοκκινιστό να σιγομαγειρευτεί για 2 έως 2½ ώρες. Σερβίρετε το κοκκινιστό μοσχαράκι ζεστό και απολαύστε το.
Φοιτητικό σπίτι: «Πετάνε» οι τιμές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο – Οι τιμές για νοίκι/αγορά ανά περιοχή
Αργίες 2024: Τι μέρα «πέφτει» ο Δεκαπενταύγουστος
Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2024: Πότε πληρώνονται
Τα ζώδια της εβδομάδας (27/7-04/8): Αναλυτικές προβλέψεις για επαγγελματικά και σχέσεις
“`
Αυτή η αναδιατύπωση προσφέρει μια πιο προσβάσιμη περιγραφή της συνταγής για κοκκινιστό μοσχαράκι, διατηρώντας την αρχική ουσία και προσθέτοντας λεπτομέρειες για καλύτερη κατανόηση.