Σήμερα θα ετοιμάσεις ένα υπέροχο πιάτο με κοτόπουλο. Συνδυάζοντας το κοτόπουλο με σπανάκι και λιαστές ντομάτες, θα δημιουργήσεις μια νόστιμη μεσογειακή συνταγή που θα ενθουσιάσει όλους!
Συστατικά
- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 5-6 λιαστές ντομάτες
- 150 γρ. baby σπανάκι
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- ½ ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 60 γρ. τριμμένη γραβιέρα
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, πασπάλισε αλάτι και πιπέρι και στις δύο πλευρές του κοτόπουλου.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρισε το κοτόπουλο για 10-12 λεπτά, γυρίζοντάς το ώστε να πάρει χρώμα.
- Αφού το κοτόπουλο ροδίσει, βγάλ’ το από το τηγάνι και άφησέ το στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι, πρόσθεσε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και σοτάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια, πρόσθεσε τις λιαστές ντομάτες και το σπανάκι, σοτάροντας τα για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
- Ρίξε την κρέμα γάλακτος και το δενδρολίβανο και ανακάτεψε συνεχώς μέχρι η σάλτσα να δέσει.
- Πρόσθεσε τη γραβιέρα, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Τέλος, βάλε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι και άφησέ το να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά πριν το αποσύρεις από τη φωτιά.
Φωτογραφία: iStock