Υλικά:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. άχνη ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
2 ασπράδια αυγών
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Βούτυρο και αλεύρι για τα φορμάκια
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με τη λιώση της σοκολάτας. Αυτό μπορεί να γίνει είτε σε μπεν μαρί, είτε στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα. Προσοχή, πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην καεί.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο και κρεμώδες. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και λείο.
Ενσωματώνουμε έναν-έναν τους κρόκους και τα ασπράδια, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα.
Αφού έχουμε χτυπήσει καλά, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια μας, και στη συνέχεια γεμίζουμε τα φορμάκια με το μίγμα, μέχρι λίγο πιο από τη μέση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220°C για περίπου 12 λεπτά. Προσοχή! Τα σουφλέ πρέπει να είναι μαλακά στο κέντρο και να σφίγγουν στις άκρες.
Αφήνουμε τα σουφλέ να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα σερβίρουμε. Απολαύστε αυτό το υπέροχο σοκολατένιο γλυκό με λιωμένη σοκολάτα στο κέντρο!
Συμπέρασμα: Αν αυτό το σουφλέ δεν έχει καταφέρει να σας μαγέψει, ίσως χρειάζεστε κάτι πιο δυνατό! Η πλούσια και απαλή σοκολάτα μαζί με την ελαφριά υφή του θα σας κάνουν να ξεχάσετε τα πάντα και να βυθιστείτε σε μια γλυκιά απόλαυση που δεν θέλετε να τελειώσει. Είναι το ιδανικό γλυκό για να κλείσετε την ημέρα σας με τον πιο γλυκό και «καυτό» τρόπο.