21 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΣυνταγές ΔιαφορέςΜακαρόνια με κιμά: Το απόλυτο comfort food, έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ -...

Μακαρόνια με κιμά: Το απόλυτο comfort food, έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ – Το μυστικό της σάλτσας για απαλή γεύση!

Ποιος μπορεί να πει όχι στα μακαρόνια με κιμά; Εδώ θα βρείτε μια κλασική και δοκιμασμένη συνταγή για το πιο αγαπημένο καθημερινό φαγητό.

Τα μακαρόνια με κιμά είναι το απόλυτο comfort food, έτοιμα σε χρόνο μηδέν!

Συστατικά
Μερίδες: 4-6
500 γρ. μακαρόνια Νο 6
2 γεμάτες κουταλιές σούπας βούτυρο αγελάδας
150 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη
Για τον κιμά
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από ελιά ή σπάλα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μικρούς κύβους
1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε μικρούς κύβους
1 μικρό κλωνάρι σέλινο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια (με τα υγρά τους), ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σούπας πελτές διαλυμένος σε 400 ml ζεστό νερό
2 δαφνόφυλλα
1/2 κουταλάκι γλυκού μπαχάρι τριμμένο
1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα τριμμένη
120 ml λευκό, ξηρό κρασί
Φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
70 ml ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για τον κιμά:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και λίγο αλάτι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ. Όταν τα υγρά αρχίσουν να κοχλάζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.

Για τα μακαρόνια:
Παράλληλα, βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και τα στραγγίζουμε. Στην άδεια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα τυριού, ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρισμα:
Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε πιατέλα, περιχύνοντας με τη σάλτσα κιμά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

Μυστικά για τέλεια μακαρόνια με κιμά:

Για να διασφαλίσουμε ότι ο κιμάς δεν θα στεγνώσει κατά το μαγείρεμα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε κομμάτια με μέτρια λιπαρότητα. Κατά την προετοιμασία του κιμά, σοτάρουμε καλά σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά νωρίς, ώστε να απελευθερώσουν τα αρώματά τους. Αφού ροδίσει ο κιμάς, προσθέτουμε τα λαχανικά που έχουμε σοτάρει ξεχωριστά για επιπλέον γεύση.

Συνδυασμοί μπαχαρικών που ταιριάζουν:
Δάφνη, μπαχάρι, κανέλα, δεντρολίβανο, ρίγανη, τζίντζερ, κάρι και άλλα, μπορούν να προσθέσουν μοναδικές γεύσεις στη σάλτσα σας.


Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο