Ανακαλύψτε τα μυστικά για να φτιάξετε τον πιο νόστιμο και μυρωδάτο κιμά, όπως τον ετοιμάζει η μαμά σας. Το σπίτι σας θα πλημμυρίσει με αρώματα που κανείς δεν θα μπορεί να αντισταθεί! Επίσης, δείτε την ερώτηση: Ποιον κιμά να επιλέξω για τα πιο ζουμερά μπιφτέκια;
Συνταγή για μυρωδάτο μοσχαρίσιο κιμά, όπως τον ετοίμαζε η μαμά
Υλικά
– 1 “μπαλίτσα” (περίπου στο μέγεθος πορτοκαλιού) μοσχαρίσιου κιμά
– 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
– 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
– 1/2 καρότο ψιλοκομμένο ή τριμμένο
– 1/4 πράσινης πιπεριάς ψιλοκομμένη
– 1 ψιλοκομμένη ντομάτα
– 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
– 1 κ.σ (κοφτή) αλάτι, γλυκό πιπέρι
– 1 κ.σ (κοφτή) μπαχάρι
– 1 κ.σ (κοφτή) κανέλα
– 1/2 ποτηράκι ημίγλυκο κρασί (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τσιγαρίζοντας ελαφρώς το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και την πιπεριά σε ένα τηγάνι. Αφού αυτά μαραθούν ελαφρώς, προσθέτουμε τον κιμά. Είναι πολύ σημαντικό να σπάσουμε τον κιμά με ένα πιρούνι, ώστε να μην δημιουργηθούν μεγάλα κομμάτια. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι ο κιμάς να πάρει ωραίο χρώμα.
Αν έχουμε κρασί, ρίχνουμε μισό ποτηράκι και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και την ψιλοκομμένη ντομάτα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 60 λεπτά.
Στα τελευταία 20 λεπτά του μαγειρέματος, ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά μας. Είναι προτιμότερο να τα προσθέσουμε στο τέλος, για να διατηρήσουν τη δυνατή τους αίσθηση. Ο κιμάς είναι έτοιμος για σερβίρισμα με μακαρόνια, ρύζι ή ό,τι άλλο προτιμάτε!