Το πεπόνι είναι ένα υπέροχο φρούτο του καλοκαιριού, τόσο γευστικό όσο και αναζωογονητικό. Σήμερα θα ετοιμάσουμε μία δροσερή κρύα σούπα που θα εντυπωσιάσει σίγουρα όλους όσοι τη δοκιμάσουν!
Συστατικά
- 4 μεγάλα αγγούρια
- 1 μικρό ώριμο πεπόνι
- 200 γρ. γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 6 κλωναράκια φρέσκου δυόσμου
- Αλάτι
- Πιπέρι
Οδηγίες παρασκευής
- Αρχικά, καθαρίζουμε τα αγγούρια από τη φλούδα τους. Έπειτα, τα κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια κατά μήκος, αφαιρώντας τα σποράκια με ένα κουτάλι.
- Στη συνέχεια, κόβουμε το πεπόνι, αφαιρούμε επίσης τα σποράκια του και το προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με τα αγγούρια. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής πολτός.
- Μεταφέρουμε τον πολτό σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, τον χυμό λεμονιού καθώς και αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
- Βυθίζουμε τα μισά κλωναράκια του δυόσμου στη σούπα και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 15-20 λεπτά, προκειμένου να απορροφήσει τις μυρωδιές του δυόσμου.
- Τελικά, αφαιρούμε τα κλωναράκια και σερβίρουμε τη σούπα σε 4-6 πιάτα, πασπαλίζοντας την με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο δυόσμο.
Φωτογραφία: iStock