Τα cinnamon rolls, ή αλλιώς ρολάκια κανέλας, είναι αγαπημένα σε όλες τις ηλικίες. Σήμερα θα μάθεις πώς να τα φτιάχνεις με εύκολο και νόστιμο τρόπο!
Συστατικά
- 2 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ. σούπας ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 2 1/4 κ. γλυκού ξηρή μαγιά (στιγμής)
- 1/2 φλ. νερό
- 1/4 φλ. γάλα
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 1 μεγάλο αυγό
Για τη γέμιση:
- 1/4 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ. σούπας κανέλα
- 1/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
Για το γλάσο:
- 1 φλ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2-3 κ.σ. γάλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά.
- Σε ένα μικρό μπολ, ζέστανε το νερό, το γάλα και τις δύο κουταλιές βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 45 δευτερόλεπτα.
- Στη συνέχεια, ρίξε το ζεστό υγρό στο μείγμα του αλευριού, πρόσθεσε το αυγό και ζύμωσε με το χέρι για περίπου τέσσερα λεπτά, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σου.
- Βάλε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο μπολ και άφησέ τη να “ξεκουραστεί” για πέντε λεπτά.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 90 βαθμούς και σβήσ’ τον μετά από 10 λεπτά, ώστε να δημιουργηθεί μια ζεστή ατμόσφαιρα για τη ζύμη.
- Με τον πλάστη, άνοιξε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα και άπλωσε από πάνω το μαλακό βούτυρο, πασπαλίζοντας με το μείγμα μαύρης ζάχαρης και κανέλας.
- Τύλιξε τη ζύμη σε ρολό και κόψε την σε εννέα ίσα κομμάτια.
- Τοποθέτησε τα ρολάκια σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί και κάλυψέ τα με αλουμινόχαρτο.
- Βάλε το ταψί στο φούρνο που έχεις σβήσει και άφησέ τα να φουσκώσουν για 20 λεπτά.
- Αφού περάσει ο χρόνος, αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο, άναψε ξανά το φούρνο στους 190 βαθμούς C και ψήσε για περίπου 20 λεπτά.
- Για το γλάσο, ανακάτεψε καλά σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη με το γάλα και τη βανίλια μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
- Ρίξε το γλάσο πάνω από τα ρολά και σέρβιρε τα ζεστά!