Τα brownies είναι ένα από τα πιο νόστιμα γλυκίσματα, και όταν προσθέσουμε κεράσια, γίνονται ακόμη πιο ζουμερά και λαχταριστά.
Συστατικά
- 200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
- 150 γραμμάρια βουτύρου, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 φλιτζάνι καστανής ζάχαρης
- 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
- 500 γραμμάρια κεράσια, χωρίς κουκούτσια και καλά στραγγισμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πρώτα, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Στη συνέχεια, βουτυρώστε ελαφρά ένα μικρό ταψί και στρώστε τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, βάλτε τη σοκολάτα και το βούτυρο και τοποθετήστε τα στον φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να λιώσει πλήρως η σοκολάτα.
- Μόλις λιώσει η σοκολάτα, προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά το μείγμα.
- Έπειτα, ρίξτε τα αυγά, το αλεύρι και την τριμμένη καρύδα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέστε τα κεράσια και ανακατέψτε απαλά, ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
- Ρίξτε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί και ψήστε για 40 λεπτά.
- Αφήστε τα brownies να κρυώσουν και κατόπιν κόψτε τα σε τετράγωνα κομμάτια.
- Σερβίρετε με παγωτό για μια ακόμα πιο γευστική εμπειρία!
Φωτογραφία: iStock