Υλικά για Μπουγάτσα με Κιμά
- 1 πακέτο φύλλου κρούστας
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος), ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50 ml λευκού κρασιού
- 100 γραμμάρια σφιχτής μπεσαμέλ
- 1 κρόκος αβγού
- 70 γραμμάρια τριμμένου κασέρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδου
- 1 πρέζα ζάχαρης
- 500 γραμμάρια κιμά μόσχου (περασμένο 2 φορές από τη μηχανή του κιμά)
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 150 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Διαδικασία παρασκευής
Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε την μπουγάτσα, θα ρίξουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το πράσο, ανακατεύοντας καλά. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Κλείνουμε το τηγάνι με καπάκι για 5 λεπτά. Μετά από αυτό, τοποθετούμε τον κιμά σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξει τα περιττά υγρά. Προσθέτουμε την μπεσαμέλ, τον κρόκο του αβγού και το τριμμένο κασέρι.
Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση και την τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει. Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε καλά ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας. Τοποθετούμε στο κέντρο του μισό φύλλο, προσθέτουμε τη γέμιση του κιμά και την απλώνουμε για να δημιουργήσουμε μια τετράγωνη επιφάνεια. Καλύπτουμε την γέμιση με το άλλο μισό φύλλο, το οποίο επίσης βουτυρώνουμε. Σφραγίζουμε την μπουγάτσα, διπλώνοντας τις άκρες του φύλλου, σχηματίζοντας ένα τετράγωνο.
Τοποθετούμε ένα νέο φύλλο στον πάγκο, το βουτυρώνουμε και βάζουμε μέσα την τετράγωνη μπουγάτσα που ετοιμάσαμε προηγουμένως. Διπλώνουμε προσεκτικά το φύλλο γύρω από την γέμιση. Τοποθετούμε την μπουγάτσα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά.