Η κρεατόσουπα με σέλινο και καρότα είναι η τέλεια επιλογή για τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες. Ζεστή και χορταστική, αυτή η σούπα προσφέρει γεύση και άνεση σε κάθε κουταλιά, κάνοντάς την ιδανική για να σας ζεστάνει και να σας ευχαριστήσει.
Συστατικά:
500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (π.χ. σπάλα ή μπούτι)
2 καρότα, κομμένα σε φέτες
2 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
2 ντομάτες, τριμμένες
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Νερό
Οδηγίες:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα, ρίξτε τα καρότα, το σέλινο και τις τριμμένες ντομάτες, ανακατεύοντας καλά. Προσθέστε αρκετό νερό ώστε να καλύψει το κρέας. Στη συνέχεια, ρίξτε τις πατάτες, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για 1,5-2 ώρες, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και οι γεύσεις να αναμειχθούν πλήρως.
Ένα μυστικό για την τέλεια κρεατόσουπα: Η διάρκεια του βρασίματος είναι καθοριστική για τη γεύση. Βράστε τη σε χαμηλή φωτιά για αρκετές ώρες, ώστε το κρέας να μαλακώσει και να απελευθερώσει όλα τα αρώματά του.
Η κρεατόσουπα με σέλινο και καρότα είναι η απόλυτη comfort food, πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά. Συνδυάζει την απλότητα με τη νοστιμιά, ικανοποιώντας όλους γύρω από το τραπέζι.