Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνταγέςΑφράτα κεφτεδάκια - O τέλειο μεζές για ουζάκι και τσιπουράκι

Αφράτα κεφτεδάκια – O τέλειο μεζές για ουζάκι και τσιπουράκι

Αφράτα κεφτεδάκια – O τέλειο μεζές για ουζάκι και τσιπουράκι

Η συνταγή τους είναι τόσο απλή και γρήγορη που δεν θα καταλάβετε για πότε θα τα ετοιμάσετε.

Συστατικά
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
500 γρ. κιμάς χοιρινός
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κούπα ψωμί μπαγιάτικο (μουλιασμενο και στιμμένο)
1 αυγό
1/4 της κούπας ψιλοκομμένος μαιντανός
6–7 φύλλα φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
2 κ.σουπ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. ξερή ρίγανη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το πανάρισμα

Οδηγίες 

  • Για να ετοιμάσετε αυτή την παραδοσιακή συνταγή για κεφτεδάκια τηγανητά, προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε πολύ καλά, ζυμώνοντας το μείγμα με τα χέρια σας για να αναμειχθούν καλά όλες οι γεύσεις. Αν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό για να πλάθεται, προσθέστε λίγη ακόμα φρυγανιά. Καλύψτε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.
  • Βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και ξεκινήστε να πλάθετε τα κεφτεδάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού (ή μεγαλύτερα αν θέλετε). Στη συνέχεια αλευρώνετε ελαφρά τα κεφτεδάκια, τινάζοντας το επιπλέον αλεύρι. Τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
  • Ο παραδοσιακός τρόπος για να μαγειρέψετε τα κεφτέδάκια είναι το τηγάνισμα. Τηγανίστε τα κεφτεδάκια σε δόσεις, 10-15 κεφτέδάκια τη φορά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
  • Αντί να τηγανίσετε τα κεφτεδάκια, μια πιο υγιεινή εναλλακτική είναι να τα ψήσετε στο φούρνο. Σε αυτή την περίπτωση τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί που έχετε αλείψει με λίγο λάδι (έχοντας περίπου 3 εκατοστά χώρο μεταξύ τους) και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 20 λεπτά, αναλόγως το μέγεθος. τους Γυρίστε τους να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά στην μέση του ψησίματος.
  • Ιδανικά, τα τηγανητά κεφτεδάκια σερβίρονται ως μεζές με τζατζίκι και πιτούλες ή ως κυρίως πιάτο με λίγο ρύζι μπασμάτι και χωριάτικη σαλάτα. Καλή σας απόλαυση

Καιρός: Μείωση της θερμοκρασίας και μελτέμια σήμερα – Νέα 43αρια από την Πέμπτη

Θερινές εκπτώσεις 2023: Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Πανελλαδικές 2023: Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής Μηχανογραφικού

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments

Αφράτα κεφτεδάκια – O τέλειο μεζές για ουζάκι και τσιπουράκι

Αφράτα κεφτεδάκια – O τέλειο μεζές για ουζάκι και τσιπουράκι

Η συνταγή τους είναι τόσο απλή και γρήγορη που δεν θα καταλάβετε για πότε θα τα ετοιμάσετε.

Συστατικά
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
500 γρ. κιμάς χοιρινός
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κούπα ψωμί μπαγιάτικο (μουλιασμενο και στιμμένο)
1 αυγό
1/4 της κούπας ψιλοκομμένος μαιντανός
6–7 φύλλα φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
2 κ.σουπ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. ξερή ρίγανη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το πανάρισμα

Οδηγίες 

  • Για να ετοιμάσετε αυτή την παραδοσιακή συνταγή για κεφτεδάκια τηγανητά, προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε πολύ καλά, ζυμώνοντας το μείγμα με τα χέρια σας για να αναμειχθούν καλά όλες οι γεύσεις. Αν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό για να πλάθεται, προσθέστε λίγη ακόμα φρυγανιά. Καλύψτε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.
  • Βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και ξεκινήστε να πλάθετε τα κεφτεδάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού (ή μεγαλύτερα αν θέλετε). Στη συνέχεια αλευρώνετε ελαφρά τα κεφτεδάκια, τινάζοντας το επιπλέον αλεύρι. Τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
  • Ο παραδοσιακός τρόπος για να μαγειρέψετε τα κεφτέδάκια είναι το τηγάνισμα. Τηγανίστε τα κεφτεδάκια σε δόσεις, 10-15 κεφτέδάκια τη φορά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
  • Αντί να τηγανίσετε τα κεφτεδάκια, μια πιο υγιεινή εναλλακτική είναι να τα ψήσετε στο φούρνο. Σε αυτή την περίπτωση τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί που έχετε αλείψει με λίγο λάδι (έχοντας περίπου 3 εκατοστά χώρο μεταξύ τους) και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 20 λεπτά, αναλόγως το μέγεθος. τους Γυρίστε τους να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά στην μέση του ψησίματος.
  • Ιδανικά, τα τηγανητά κεφτεδάκια σερβίρονται ως μεζές με τζατζίκι και πιτούλες ή ως κυρίως πιάτο με λίγο ρύζι μπασμάτι και χωριάτικη σαλάτα. Καλή σας απόλαυση

Καιρός: Μείωση της θερμοκρασίας και μελτέμια σήμερα – Νέα 43αρια από την Πέμπτη

Θερινές εκπτώσεις 2023: Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Πανελλαδικές 2023: Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής Μηχανογραφικού

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments