Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνταγέςΑφράτη κολοκυθόπιτα με φέτα και χωριάτικο φύλλο

Αφράτη κολοκυθόπιτα με φέτα και χωριάτικο φύλλο

Μια κολοκυθόπιτα με μπόλικη φέτα, άνηθο και τραγανό, χρυσοψημένο χωριάτικο φύλλο, και δε θα κρίνω καθόλου τα γούστα τους: αφού, όπως είπαμε, περι ορέξεως κολοκυθόπιτα!

Κολοκυθόπιτα με φέτα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά για τη γέμιση
1 κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 αυγό
Άλλα υλικά
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
ελαιόλαδο για τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δύο ώρες πριν ξεκινήσουμε, αφήνουμε το χωριάτικο φύλλο να ξεπαγώσει για δύο ώρες περίπου σε θερμοκρασία δωματίου μέσα στη συσκευασία του ώστε να διατηρήσει την υγρασία του.

1) Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

2) Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε καλά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους, για περίπου 10 λεπτά.

3) Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

4) Προσθέτουμε στα κολοκυθάκια τον άνηθο, τη φέτα και το αυγό και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά σε πηχτή γέμιση.

5) Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε 3 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας το καθένα.

6) Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια.

7) Καλύπτουμε με άλλα 3 φύλλα, λαδώνοντας το καθένα.

8) Διπλώνουμε τα φύλλα στις άκρες και τα λαδώνουμε κι αυτά.

9) Χαράζουμε την κολοκυθόπιτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να χρυσίσει το φύλλο και να είναι τραγανό.

10) Αφήνουμε την κολοκυθόπιτα να κρυώσει και σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Φωτιά σε Μάνδρα, Μέγαρα, Ρόδο, Λουτράκι και Λακωνία: Οι αναζωπυρώσεις και τα ενεργά μέτωπα

Καύσωνας: Διαδοχικοί καύσωνες μέχρι τέλος του μήνα

Χανιά: Αποδείξεις και σπρέι στην σακούλα μαζί με το κεφάλι του Ινδού – Τι εξετάζουν οι Αρχές

 

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments

Αφράτη κολοκυθόπιτα με φέτα και χωριάτικο φύλλο

Μια κολοκυθόπιτα με μπόλικη φέτα, άνηθο και τραγανό, χρυσοψημένο χωριάτικο φύλλο, και δε θα κρίνω καθόλου τα γούστα τους: αφού, όπως είπαμε, περι ορέξεως κολοκυθόπιτα!

Κολοκυθόπιτα με φέτα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά για τη γέμιση
1 κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 αυγό
Άλλα υλικά
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
ελαιόλαδο για τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δύο ώρες πριν ξεκινήσουμε, αφήνουμε το χωριάτικο φύλλο να ξεπαγώσει για δύο ώρες περίπου σε θερμοκρασία δωματίου μέσα στη συσκευασία του ώστε να διατηρήσει την υγρασία του.

1) Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

2) Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε καλά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους, για περίπου 10 λεπτά.

3) Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

4) Προσθέτουμε στα κολοκυθάκια τον άνηθο, τη φέτα και το αυγό και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά σε πηχτή γέμιση.

5) Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε 3 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας το καθένα.

6) Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια.

7) Καλύπτουμε με άλλα 3 φύλλα, λαδώνοντας το καθένα.

8) Διπλώνουμε τα φύλλα στις άκρες και τα λαδώνουμε κι αυτά.

9) Χαράζουμε την κολοκυθόπιτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να χρυσίσει το φύλλο και να είναι τραγανό.

10) Αφήνουμε την κολοκυθόπιτα να κρυώσει και σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Φωτιά σε Μάνδρα, Μέγαρα, Ρόδο, Λουτράκι και Λακωνία: Οι αναζωπυρώσεις και τα ενεργά μέτωπα

Καύσωνας: Διαδοχικοί καύσωνες μέχρι τέλος του μήνα

Χανιά: Αποδείξεις και σπρέι στην σακούλα μαζί με το κεφάλι του Ινδού – Τι εξετάζουν οι Αρχές

 

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments