Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνταγέςΗ συνταγή της ημέρας: Κοτόπιτα από τη Νεκταρία Κοκκινάκη

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπιτα από τη Νεκταρία Κοκκινάκη


Υλικά – Κοτόπιτα

1 κοτόπουλο
2 καρότα
4 κρεμμύδια
2 φύλλα δάφνης
5 κόκκοι πιπέρι
150 γραμμ. ρύζι Καρολίνα
3 αβγά
400 γραμμ. φέτα
200 γραμμ. βούτυρο
Αλάτι πιπέρι
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο

Διαδικασία

Βράζετε το κοτόπουλο σε αρκετό νερό μέχρι να καλυφτεί με 1 κρεμμύδι, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, τη δάφνη και τους κόκκους πιπέρι. Αφαιρείτε με μια κουτάλα τους αφρούς που θα βγάλει και μαγειρεύετε 1 ώρα σε μέτρια θερμοκρασία. Οταν είναι έτοιμο, σουρώνετε το ζωμό και τον κρατάτε στην άκρη. Αφαιρείτε τα μπαχαρικά και κόβετε σε μικρά κομμάτια τα βρασμένα καρότα και κρεμμύδι. Αφήνετε το κοτόπουλο να κρυώσει για λίγο. Σε μια κατσαρόλα βάζετε 350 ml από το ζωμό που κρατήσατε να βράσει.

Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι να ψηθεί. Αφού έχει κρυώσει το κοτόπουλο ξεψαχνίζετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτετε τα κομμένα καρότα. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνετε μια κουταλιά βούτυρο και σοτάρετε τα υπόλοιπα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.

Ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο και ανακατεύετε μερικές φορές. Ενώνετε το ρύζι με το κοτόπουλο και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει για λίγο. Προσθέτετε τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύετε να ενωθούν. Ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι. Λιώνετε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και λαδώνετε το ταψί.

Στρώνετε 3 φύλλα κάτω ραντίζοντας με βούτυρο ενδιάμεσα τα φύλλα. Στρώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα και θρυμματίζετε τη φέτα. Καλύπτετε με άλλα 3 φύλλα βουτυρώνοντας ξανά ενδιάμεσα τα φύλλα και όλη την επιφάνεια. Ραντίζετε με λίγο νερό και κόβετε την πίτα σε κομμάτια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 50-60 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

Βάνα Μπάρμπα για Φιλιππίδη: «Μιλάω συχνά μαζί του» – Τί αποκάλυψε για την ψυχολογική κατάσταση του

Τατιάνα Στεφανίδου: Με μικροσκοπικό λευκό μπικίνι και καφέ στο χέρι – Δείτε πως είναι το κορμί της από κοντά

Ζώδια – Λεφάκης: Άσχημες αστρολογικές προβλέψεις – «Οι δυσκολίες θα συνεχίσουν μέχρι το 2025…»

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπιτα από τη Νεκταρία Κοκκινάκη


Υλικά – Κοτόπιτα

1 κοτόπουλο
2 καρότα
4 κρεμμύδια
2 φύλλα δάφνης
5 κόκκοι πιπέρι
150 γραμμ. ρύζι Καρολίνα
3 αβγά
400 γραμμ. φέτα
200 γραμμ. βούτυρο
Αλάτι πιπέρι
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο

Διαδικασία

Βράζετε το κοτόπουλο σε αρκετό νερό μέχρι να καλυφτεί με 1 κρεμμύδι, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, τη δάφνη και τους κόκκους πιπέρι. Αφαιρείτε με μια κουτάλα τους αφρούς που θα βγάλει και μαγειρεύετε 1 ώρα σε μέτρια θερμοκρασία. Οταν είναι έτοιμο, σουρώνετε το ζωμό και τον κρατάτε στην άκρη. Αφαιρείτε τα μπαχαρικά και κόβετε σε μικρά κομμάτια τα βρασμένα καρότα και κρεμμύδι. Αφήνετε το κοτόπουλο να κρυώσει για λίγο. Σε μια κατσαρόλα βάζετε 350 ml από το ζωμό που κρατήσατε να βράσει.

Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι να ψηθεί. Αφού έχει κρυώσει το κοτόπουλο ξεψαχνίζετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτετε τα κομμένα καρότα. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνετε μια κουταλιά βούτυρο και σοτάρετε τα υπόλοιπα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.

Ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο και ανακατεύετε μερικές φορές. Ενώνετε το ρύζι με το κοτόπουλο και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει για λίγο. Προσθέτετε τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύετε να ενωθούν. Ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι. Λιώνετε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και λαδώνετε το ταψί.

Στρώνετε 3 φύλλα κάτω ραντίζοντας με βούτυρο ενδιάμεσα τα φύλλα. Στρώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα και θρυμματίζετε τη φέτα. Καλύπτετε με άλλα 3 φύλλα βουτυρώνοντας ξανά ενδιάμεσα τα φύλλα και όλη την επιφάνεια. Ραντίζετε με λίγο νερό και κόβετε την πίτα σε κομμάτια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 50-60 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

Βάνα Μπάρμπα για Φιλιππίδη: «Μιλάω συχνά μαζί του» – Τί αποκάλυψε για την ψυχολογική κατάσταση του

Τατιάνα Στεφανίδου: Με μικροσκοπικό λευκό μπικίνι και καφέ στο χέρι – Δείτε πως είναι το κορμί της από κοντά

Ζώδια – Λεφάκης: Άσχημες αστρολογικές προβλέψεις – «Οι δυσκολίες θα συνεχίσουν μέχρι το 2025…»

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments