Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνταγέςΗ συνταγή της ημέρας: Μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα

Η συνταγή της ημέρας: Μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα

Υλικά – Μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα

400 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
100 γραμμ. βούτυρο
350 γραμμ. λευκή κουβερτούρα
¼ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
80 γραμμ. κεράσια γλυκό κομμένα στην μέση
100 γραμμ. φιστίκια Αιγίνης
30 γραμμ. ινδοκάρυδο
400 γραμμ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ

Διαδικασία – Μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο, την μαστίχα θρυμματισμένη με μισό κουταλάκι ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη, ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα κεράσια, τα φιστίκια Αιγίνης, το ινδοκάρυδο, σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε σε ρολό, γυρνάμε τις άκρες σαν καραμέλα. Τυλίγουμε με μεμβράνη και ρολάρουμε στον πάγκο για να πάρει κυκλικό σχήμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει, όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε την μεμβράνη και τη λαδόκολλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Μπορούμε να απολαύσουμε με παγωτό, τριμμένο μπισκότο, αλλά και σιρόπι!

Σπύρος Μπιμπίλας: Η, σε όποιον αρέσει, απάντηση για το πουκάμισο με τα παπαγαλάκια – «Το dress code είναι αντιδημοκρατικό» [βίντεο]

First Dates: Θύελλα αντιδράσεων στο Twitter – Το τι γράφτηκε δεν περιγράφεται…

Τα 4 ζώδια που πρέπει να οπλιστούν με υπομονή – Ο Ιούλιος δεν θα σας συμπεριφερθεί με το…γάντι

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments

Η συνταγή της ημέρας: Μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα

Υλικά – Μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα

400 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
100 γραμμ. βούτυρο
350 γραμμ. λευκή κουβερτούρα
¼ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
80 γραμμ. κεράσια γλυκό κομμένα στην μέση
100 γραμμ. φιστίκια Αιγίνης
30 γραμμ. ινδοκάρυδο
400 γραμμ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ

Διαδικασία – Μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο, την μαστίχα θρυμματισμένη με μισό κουταλάκι ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη, ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα κεράσια, τα φιστίκια Αιγίνης, το ινδοκάρυδο, σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε σε ρολό, γυρνάμε τις άκρες σαν καραμέλα. Τυλίγουμε με μεμβράνη και ρολάρουμε στον πάγκο για να πάρει κυκλικό σχήμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει, όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε την μεμβράνη και τη λαδόκολλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Μπορούμε να απολαύσουμε με παγωτό, τριμμένο μπισκότο, αλλά και σιρόπι!

Σπύρος Μπιμπίλας: Η, σε όποιον αρέσει, απάντηση για το πουκάμισο με τα παπαγαλάκια – «Το dress code είναι αντιδημοκρατικό» [βίντεο]

First Dates: Θύελλα αντιδράσεων στο Twitter – Το τι γράφτηκε δεν περιγράφεται…

Τα 4 ζώδια που πρέπει να οπλιστούν με υπομονή – Ο Ιούλιος δεν θα σας συμπεριφερθεί με το…γάντι

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments