Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνταγέςΝηστίσιμη μελιτζανόπιτα - Mε τραγανό φύλλο και αφράτη γέμιση

Νηστίσιμη μελιτζανόπιτα – Mε τραγανό φύλλο και αφράτη γέμιση

Αν είστε vegan, χορτοφάγος ή θέλετε να νηστέψετε για τον Δεκαπενταύγουστο ή για κάθε άλλη περίοδο νηστείας, αυτή η μελιτζανόπιτα είναι για εσάς. Ειδικά το Καλοκαίρι που οι μελιτζάνες είναι σκέτο γλύκισμα, δεν πρέπει να λείπει αυτή η μελιτζανόπιτα από το τραπέζι μας. Μία δοκιμή θα σας πείσει!

Νηστίσιμη μελιτζανόπιτα – Mε τραγανό φύλλο και αφράτη γέμιση

Υλικά
Μελιτζάνα 4 μεσαίες φλάσκες
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι
Κρεμμύδι 2 μεγάλα
Ντομάτα 2 σφικτές χωρίς ζουμιά
Μαιντανος 1/3 ματσάκι
Αλάτι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση
Θυμάρι Κατά βούληση
Κύμινο Στην μύτη του κουταλιού του γλυκού
Σιμιγδάλι Ψιλό 2 κουταλιές της σούπας

Για το φύλλο
Χωριάτικο Φύλλο 1 πακέτο
Ελαιόλαδο Αρκετό

Εκτέλεση για την νηστίσιμη μελιτζανόπιτα
Παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους. Τις ξεπικρίζουμε σε αλατόνερο και τις στραγγίζουμε καλά. Τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τις ψήνουμε στο γκριλ και αέρα για περίπου 15 λεπτά.

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρεδάκια. Προσθέτουμε και τις ψημένες μελιτζάνες και σοτάρουμε κάνοντας 2-3 γύρες.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες χωρίς ζουμιά και σπόρια, κομμένες σε καρεδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά μέχρι να φύγουν τα υγρά τους και να χυλώσουν λίγο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και το κύμινο.

Μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει το μείγμα με το λάδι του και προσθέτουμε το ψιλό σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στρώνουμε τα μισά φύλλα χωριάτικου φύλλου στον πάτο του ταψιού, τα οποία τα έχουμε λαδώσει μεταξύ τους.

Από πάνω απλώνουμε την γέμιση και πάνω από την γέμιση στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, κι αυτά λαδωμένα μεταξύ τους. Χαράζουμε την πίτα, λαδώνουμε καλά με ελαιόλαδο με ένα πινέλο για να πάει παντού και βρέχουμε τα χέρια μας με νερό.

Ραντίζουμε καλά την πίτα με τα χέρια και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις και αέρα, μέχρι να πάρει καλό χρώμα.

Αυτά τα 3 ζώδια θα πάρουν κιλά στις διακοπές – Θα τρώνε… δίχως αύριο

Η Μαντόνα «επέστρεψε» με νέες προκλητικές πόζες – Κολάζει το Instagram βασίλισσα της ποπ

Πώς να ποτίσετε τα φυτά σας όταν λείπετε σε διακοπές – Έξι πρακτικές και έξυπνες λύσεις

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments

Νηστίσιμη μελιτζανόπιτα – Mε τραγανό φύλλο και αφράτη γέμιση

Αν είστε vegan, χορτοφάγος ή θέλετε να νηστέψετε για τον Δεκαπενταύγουστο ή για κάθε άλλη περίοδο νηστείας, αυτή η μελιτζανόπιτα είναι για εσάς. Ειδικά το Καλοκαίρι που οι μελιτζάνες είναι σκέτο γλύκισμα, δεν πρέπει να λείπει αυτή η μελιτζανόπιτα από το τραπέζι μας. Μία δοκιμή θα σας πείσει!

Νηστίσιμη μελιτζανόπιτα – Mε τραγανό φύλλο και αφράτη γέμιση

Υλικά
Μελιτζάνα 4 μεσαίες φλάσκες
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι
Κρεμμύδι 2 μεγάλα
Ντομάτα 2 σφικτές χωρίς ζουμιά
Μαιντανος 1/3 ματσάκι
Αλάτι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση
Θυμάρι Κατά βούληση
Κύμινο Στην μύτη του κουταλιού του γλυκού
Σιμιγδάλι Ψιλό 2 κουταλιές της σούπας

Για το φύλλο
Χωριάτικο Φύλλο 1 πακέτο
Ελαιόλαδο Αρκετό

Εκτέλεση για την νηστίσιμη μελιτζανόπιτα
Παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους. Τις ξεπικρίζουμε σε αλατόνερο και τις στραγγίζουμε καλά. Τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τις ψήνουμε στο γκριλ και αέρα για περίπου 15 λεπτά.

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρεδάκια. Προσθέτουμε και τις ψημένες μελιτζάνες και σοτάρουμε κάνοντας 2-3 γύρες.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες χωρίς ζουμιά και σπόρια, κομμένες σε καρεδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά μέχρι να φύγουν τα υγρά τους και να χυλώσουν λίγο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και το κύμινο.

Μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει το μείγμα με το λάδι του και προσθέτουμε το ψιλό σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στρώνουμε τα μισά φύλλα χωριάτικου φύλλου στον πάτο του ταψιού, τα οποία τα έχουμε λαδώσει μεταξύ τους.

Από πάνω απλώνουμε την γέμιση και πάνω από την γέμιση στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, κι αυτά λαδωμένα μεταξύ τους. Χαράζουμε την πίτα, λαδώνουμε καλά με ελαιόλαδο με ένα πινέλο για να πάει παντού και βρέχουμε τα χέρια μας με νερό.

Ραντίζουμε καλά την πίτα με τα χέρια και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις και αέρα, μέχρι να πάρει καλό χρώμα.

Αυτά τα 3 ζώδια θα πάρουν κιλά στις διακοπές – Θα τρώνε… δίχως αύριο

Η Μαντόνα «επέστρεψε» με νέες προκλητικές πόζες – Κολάζει το Instagram βασίλισσα της ποπ

Πώς να ποτίσετε τα φυτά σας όταν λείπετε σε διακοπές – Έξι πρακτικές και έξυπνες λύσεις

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments