27.8 C
Athens
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Buy now

spot_img

Ουζοκούλουρα: Είναι τραγανά, σχεδόν μπισκοτένια & «μεθυσμένα»


Αν τα φτιάξουμε με ελαιόλαδο γίνονται πιο μαλακά, αλλά δεν είναι το ίδιο «ελαφριά».

Ουζοκούλουρα: Είναι τραγανά, σχεδόν μπισκοτένια και … «μεθυσμένα»

Ουζοκούλουρα

Υλικά

• 1 φλυτζ. τσαγιού (240 γρ.) ούζο
• 1 φλυτζ. τσαγιού (240 γρ.) αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο
• 1 φλυτζ. τσαγιού (240 γρ.) ζάχαρη
• 600 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
• 1 κουτ. γλυκού (4 γρ.) μπέικιν πάουντερ
• 1 κουτ. γλυκού (4 γρ.) σόδα μαγειρικής
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
• 1 κουτ. γλυκού (4 γρ.) κανέλλα σκόνη

• 4 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
• 1/2 κουτ. γλυκού κανέλλα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι να αφρατέψει.

Σ᾿ ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αραβοσιτέλαιο ή το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε με το μίξερ ή με τον αυγοδάρτη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν, περίπου για 5′ με 6′.

Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλλα και 4 κουταλιές της σούπας, από το συνολικό αλεύρι.
Έπειτα ρίχνουμε το ούζο και μετά τη μαγειρική σόδα, διαλυμένη στο χυμό του λεμονιού (πάνω απ’ το μείγμα γιατί φουσκώνει).

Όταν χτυπηθούν καλά τα υλικά, σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο – λίγο (μπορεί να μην το πάρει όλο), ανακατεύοντας και ζυμώνοντας (όχι πολύ) με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί», εκτός ψυγείου, για 15′.
Σ’ ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε τις 4 κουταλιές ζάχαρη, με το 1/2 κουταλάκι κανέλλα.

Πλάθουμε στρογγυλά ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε τα κουλούρια μας, τα βουτάμε στο πιάτο με τη ζάχαρη και την κανέλλα, και τα αραδειάζουμε σε λαμαρίνες λαδωμένες ή περασμένες με μαργαρίνη.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στη μεσαία σχάρα, στους 170°C για 15′ ως 20′ περίπου (εξαρτάται από το μέγεθος), ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.

— Δεν τα ψήνουμε πολύ, για να μας γίνουν μαλακά.
— Αν τα φυλάξουμε κλεισμένα σε μπολ αεροστεγώς, διατηρούνται για πολλές μέρες.
— Αν δεν μας αρέσει η ζάχαρη με την κανέλλα, μπορούμε να την παραλείψουμε.

Τεμάχια περίπου 45

Δύσκολες ώρες περνά ο Βασίλης Καρράς: «Δίνει γενναία μία μάχη – Πηγαινοέρχεται στα νοσοκομεία» [Βίντεο]

Νένα Μεντή για το πρόβλημα υγείας του άντρα της: «Ήταν δύσκολα, ακόμη δεν έχουμε τελειώσει» [Βίντεο]

Ιωάννα Τούνη: Ξέσπασε μετά τα σχόλια που δέχτηκε – «Ο κόσμος πάει καλά γενικά;»

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.

Related Articles

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

2,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles