Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΣυνταγέςΧριστουγεννιάτικες γεύσεις: Αγριογούρουνο Σαλμί από τα Γιάννενα - Monomaxos

Χριστουγεννιάτικες γεύσεις: Αγριογούρουνο Σαλμί από τα Γιάννενα – Monomaxos


Στα Γιάννενα και τα χωριά της Ηπείρου φτιάχνουν αγριογούρουνο σαλμί που έχει μαριναριστεί σε κόκκινο κρασί, ξίδι, ελαιόλαδο, σκόρδo, διάφορα μυρωδικά και έχει μαγειρευτεί μαζί με τη μαρινάδα και με ζωμό κυνηγιού.

Γιάννενα και  Αγριογούρουνο Σαλμί!

Υλικά:

  • 1/2 κιλό αγριογούρουνο σε κομμάτια, χωρίς το κόκαλο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κρασί κόκκινο ξηρό
  • 1 φλ. ζωμός βοδινού
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 μέτρια ρίζα σέλινο σε κομματάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • Αλάτι – Πιπέρι

Για τη μαρινάτα:

  • 1/2 κούπας λάδι
  • 2 μικρά καρότα σε φέτες
  • 2 μικρά κρεμμυδάκια
  • 1 μικρή ρίζα σέλινο σε κομματάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κλωνάρια μαϊντανός
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε κομματάκια
  • 10 κόκκους πιπέρι

Eκτέλεση:

Ετοιμάστε τη μαρινάτα. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, να κάψει. Ρίξτε τα υπόλοιπα 9 υλικά κι ανακατέψτε τα επάνω στη φωτιά 10′, ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Ρίξτε το κρασί και το ξίδι, σκεπάστε και σιγοβράστε τη μαρινάτα για 30′.

Αφήστε τη να κρυώσει. Αφαιρέστε τα κρεμμύδια, τα δαφνόφυλλα και τα γαρίφαλα και περιχύστε με τη μαρινάτα αυτή τα κομμάτια του κρέατος, που έχετε τοποθετήσει σ’ ένα πήλινο σκεύος. Σκεπάστε το κι αφήστε το για 24 ώρες στο ψυγείο.

Βγάλτε το κρέας από τη μαρινάτα κι αφήστε το να στραγγίσει σε τρυπητό. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, να κάψει και σωτάρετε μέσα σ’ αυτό το κρέας. Ρίξτε το κρασί, τον ζωμό κρέατος, το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο, τα σκόρδα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με λίγη σάλτσα. Κατεβάστε το από τη φωτιά. Βγάλτε τα κομμάτια του κρέατος σε ζεστή πιατέλα και διατηρήστε τα ζεστά σε χαμηλό φούρνο. Αφαιρέστε τα από τη σάλτσα και πετάξτε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα φύλλα δάφνης. Την υπόλοιπη περάστε την από μύλο λαχανικών ή στο μπλέντερ και κατόπιν από λεπτή σίτα, να γίνει λεία. Περιχύστε μ’ αυτήν τα κομμάτια του κρέατος και συνοδέψτε το με χυλοπίτες.

«SOS» για αυτά τα 4 ζώδια – Ιδιαίτερη προσοχή στις κινήσεις που κάνετε σήμερα

Μαρία Κορινθίου: Το «καρφί» της για τη Μπέττυ Μαγγίρα και το «I Love Σου Κου»

Viral ο νεαρός από την Λάρισα – Πήγε να το «παίξει» Ιντιάνα Τζόουνς με το καφέ στο χέρι



monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments

Χριστουγεννιάτικες γεύσεις: Αγριογούρουνο Σαλμί από τα Γιάννενα – Monomaxos


Στα Γιάννενα και τα χωριά της Ηπείρου φτιάχνουν αγριογούρουνο σαλμί που έχει μαριναριστεί σε κόκκινο κρασί, ξίδι, ελαιόλαδο, σκόρδo, διάφορα μυρωδικά και έχει μαγειρευτεί μαζί με τη μαρινάδα και με ζωμό κυνηγιού.

Γιάννενα και  Αγριογούρουνο Σαλμί!

Υλικά:

  • 1/2 κιλό αγριογούρουνο σε κομμάτια, χωρίς το κόκαλο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κρασί κόκκινο ξηρό
  • 1 φλ. ζωμός βοδινού
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 μέτρια ρίζα σέλινο σε κομματάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • Αλάτι – Πιπέρι

Για τη μαρινάτα:

  • 1/2 κούπας λάδι
  • 2 μικρά καρότα σε φέτες
  • 2 μικρά κρεμμυδάκια
  • 1 μικρή ρίζα σέλινο σε κομματάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κλωνάρια μαϊντανός
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε κομματάκια
  • 10 κόκκους πιπέρι

Eκτέλεση:

Ετοιμάστε τη μαρινάτα. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, να κάψει. Ρίξτε τα υπόλοιπα 9 υλικά κι ανακατέψτε τα επάνω στη φωτιά 10′, ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Ρίξτε το κρασί και το ξίδι, σκεπάστε και σιγοβράστε τη μαρινάτα για 30′.

Αφήστε τη να κρυώσει. Αφαιρέστε τα κρεμμύδια, τα δαφνόφυλλα και τα γαρίφαλα και περιχύστε με τη μαρινάτα αυτή τα κομμάτια του κρέατος, που έχετε τοποθετήσει σ’ ένα πήλινο σκεύος. Σκεπάστε το κι αφήστε το για 24 ώρες στο ψυγείο.

Βγάλτε το κρέας από τη μαρινάτα κι αφήστε το να στραγγίσει σε τρυπητό. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, να κάψει και σωτάρετε μέσα σ’ αυτό το κρέας. Ρίξτε το κρασί, τον ζωμό κρέατος, το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο, τα σκόρδα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με λίγη σάλτσα. Κατεβάστε το από τη φωτιά. Βγάλτε τα κομμάτια του κρέατος σε ζεστή πιατέλα και διατηρήστε τα ζεστά σε χαμηλό φούρνο. Αφαιρέστε τα από τη σάλτσα και πετάξτε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα φύλλα δάφνης. Την υπόλοιπη περάστε την από μύλο λαχανικών ή στο μπλέντερ και κατόπιν από λεπτή σίτα, να γίνει λεία. Περιχύστε μ’ αυτήν τα κομμάτια του κρέατος και συνοδέψτε το με χυλοπίτες.

«SOS» για αυτά τα 4 ζώδια – Ιδιαίτερη προσοχή στις κινήσεις που κάνετε σήμερα

Μαρία Κορινθίου: Το «καρφί» της για τη Μπέττυ Μαγγίρα και το «I Love Σου Κου»

Viral ο νεαρός από την Λάρισα – Πήγε να το «παίξει» Ιντιάνα Τζόουνς με το καφέ στο χέρι



monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments