Η απόλυτη συνταγή της σεζόν: Γλυκό ψυγείου με μπισκότα, κρέμα και άρωμα λεμόνι – Monomaxos

0
39
Η απόλυτη συνταγή της σεζόν: Γλυκό ψυγείου με μπισκότα, κρέμα και άρωμα λεμόνι – Monomaxos


Ειδικά όταν ο καιρός είναι ζεστός και η επιθυμία για κάτι δροσερό και γλυκό είναι ανυπέρβλητη, το γλυκό ψυγείου είναι η τέλεια επιλογή.

Αυτή η συνταγή γλυκού ψυγείου είναι η τρανή απόδειξη ότι η γλυκιά απόλαυση μπορεί να είναι εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή, χωρίς την ανάγκη για πολλά υλικά ή πολύπλοκες διαδικασίες. Με απλά υλικά που πιθανόν να βρίσκονται ήδη στο ψυγείο σας και με μόλις λίγα βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γλυκό που θα κλέψει τις καρδιές και τις γεύσεις των πάντων.

Ετοιμαστείτε λοιπόν να εκπλαγείτε από την ευκολία και την απολαυστική γεύση αυτού του γλυκού ψυγείου. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας, δοκιμάστε τη συνταγή στη δική σας κουζίνα και απολαύστε το με την παρέα σας ή μόνοι σας. Και μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το γλυκό ψυγείου

  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλιας
  • 820ml γάλα πλήρες, αγελαδινό
  • 200 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοτριμμένη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
  • 80ml λιμοντσέλο

Για την επικάλυψη

  • 40-50 γρ. κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε το άνθος αραβοσίτου στιγμής σε ένα μπολ, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας, προσθέτοντας 700ml γάλα. Ρίξτε στο μπολ το ξύσμα λεμονιού κι ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο γάλα. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε το λιμοντσέλο, ανακατέψτε με ένα κουτάλι και αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Βουτήξτε με τα χέρια σας μερικά μπισκότα πτι-μπερ στο γάλα και στρώστε τα στη βάση μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ. Βάλτε από πάνω λίγη από την κρέμα και ισιώστε την επιφάνειά της με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Πασπαλίστε με λίγη σοκολάτα κουβερτούρα – αφού την έχετε τρίψει στη λεπτή πλευρά του τρίφτη. Βρέξτε μερικά
    μπισκότα ακόμα και απλώστε επιπλέον μία στρώση στη φόρμα και συνεχίστε με μια ακόμη στρώση κρέμας και σοκολάτας. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία, φτιάχνοντας στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Σκεπάστε τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο, να κρυώσει το γλυκό για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
  4. Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάλτε τη φόρμα από το ψυγείο και περάστε περιμετρικά από τα τοιχώματά της ένα λεπτό μαχαιράκι. Τοποθετήστε επάνω στη φόρμα μια μακρόστενη πιατέλα και αναποδογυρίστε το γλυκό. Πασπαλίστε όλη την επιφάνειά του με κακάο, κόψτε σε φέτες και σερβίρετε.
Έξυπνη ιδεά
  • Αν δεν έχετε μακρόστενη φόρμα για κέικ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκεύος αλουμινίου μίας χρήσης ή να ετοιμάσετε το γλυκό σε ένα μακρόστενο ή στρογγυλό μπολ.