Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΣυνταγέςΗ συνταγή της ημέρας: Γιορτινή πρασοτηγανιά με χοιρινό και φέτα - Monomaxos

Η συνταγή της ημέρας: Γιορτινή πρασοτηγανιά με χοιρινό και φέτα – Monomaxos


Συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες και – ειδικά αν το κοκκινοπίπερο μας είναι καυτερό- μια κουταλιά καλό συρωτό γιαούρτι ή κάποιο τυρί κρέμα όπως το κρητικό ξύγαλο θα δώσει τη δροσεράδα που θα χρειαστούμε!

ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινές μπουκιές

1 κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια 2 – 3 εκ.

3-4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

½ φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό

½ φλιτζ. τσαγ. τυρί φέτα σκληρή

½ φλιτζ. τσαγ. χυμό λεμόνι

1 πρέζα  ρίγανη

1 πρέζα πάπρικα πικάντικη

Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζετε το κρέας στο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή φωτιά, σιγοτηγανίζετε για 10 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το ψήσιμο για δέκα ακόμα λεπτά .
  2. Έπειτα ρίχνετε τα πράσα μαζί με ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, αλατοπιπέρωνετε, ανακατεύετε με μια σπάτουλα, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για άλλα 10 λεπτά.
  3. Στο τέλος ρίχνετε το λεμόνι, την ρίγανη, την τριμμένη φέτα και αφήνετε το φαγητό να «πάρει» την τελευταία του βράση για 3-4 λεπτά πριν το σερβίρετε πασπαλισμένο με πάπρικα.

Χρήσιμο: Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε χοιρινό λαιμού ή σπάλα που είναι μαλακή και θα ψηθεί πιο εύκολα.

Καλή σας όρεξη!

EXTRA TIPS:

1)Όσοι δεν έχουμε παιδιά στο σπίτι και προτιμούμε οι μπουκιές μας να έχουν κοκκαλάκια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχα μερίδα από το λαιμό, που είχε και λίγο λίπος και έγινε πολύ μαλακό στο ψήσιμο.

2)Συνήθως στους συνδυασμούς κρέας-λαχανικό οι ποσότητες των δύο υλικών είναι πάνω κάτω ίσες. Μπορούμε λοιπόν να αυξήσουμε λίγο την ποσότητα των πράσων.

3)Το κρασί που βάζω συνήθως, είναι ροζέ.

4)Μπορούμε λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την εστία να προσθέσουμε μια χούφτα ξινομυζήθρα ή σκληρή φέτα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και είναι έτοιμο.

5) Αν βάλουμε πελτέ θα τον προσθέσουμε στο τηγάνια μαζί με τα πράσα. Μπορούμε να παραλείψουμε τα πιπέρια, ή να τα βάλουμε και αυτά.

«Πριγκίπισσα του λαού» με ακριβά γούστα: Πόσο κόστισαν οι εμφανίσεις της Κέιτ Μίντλετον το 2023

Σασμός: Επιστρέφει στις 14/1 – Τα 5 πρώτα επεισόδια πριν παιχτούν στην τηλεόραση

Μιχάλης Κουινέλης – Ήβη Αδάμου: Η διαφορά ηλικίας και η γυναίκα που τους… χώρισε



monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments

Η συνταγή της ημέρας: Γιορτινή πρασοτηγανιά με χοιρινό και φέτα – Monomaxos


Συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες και – ειδικά αν το κοκκινοπίπερο μας είναι καυτερό- μια κουταλιά καλό συρωτό γιαούρτι ή κάποιο τυρί κρέμα όπως το κρητικό ξύγαλο θα δώσει τη δροσεράδα που θα χρειαστούμε!

ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινές μπουκιές

1 κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια 2 – 3 εκ.

3-4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

½ φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό

½ φλιτζ. τσαγ. τυρί φέτα σκληρή

½ φλιτζ. τσαγ. χυμό λεμόνι

1 πρέζα  ρίγανη

1 πρέζα πάπρικα πικάντικη

Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζετε το κρέας στο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή φωτιά, σιγοτηγανίζετε για 10 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το ψήσιμο για δέκα ακόμα λεπτά .
  2. Έπειτα ρίχνετε τα πράσα μαζί με ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, αλατοπιπέρωνετε, ανακατεύετε με μια σπάτουλα, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για άλλα 10 λεπτά.
  3. Στο τέλος ρίχνετε το λεμόνι, την ρίγανη, την τριμμένη φέτα και αφήνετε το φαγητό να «πάρει» την τελευταία του βράση για 3-4 λεπτά πριν το σερβίρετε πασπαλισμένο με πάπρικα.

Χρήσιμο: Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε χοιρινό λαιμού ή σπάλα που είναι μαλακή και θα ψηθεί πιο εύκολα.

Καλή σας όρεξη!

EXTRA TIPS:

1)Όσοι δεν έχουμε παιδιά στο σπίτι και προτιμούμε οι μπουκιές μας να έχουν κοκκαλάκια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχα μερίδα από το λαιμό, που είχε και λίγο λίπος και έγινε πολύ μαλακό στο ψήσιμο.

2)Συνήθως στους συνδυασμούς κρέας-λαχανικό οι ποσότητες των δύο υλικών είναι πάνω κάτω ίσες. Μπορούμε λοιπόν να αυξήσουμε λίγο την ποσότητα των πράσων.

3)Το κρασί που βάζω συνήθως, είναι ροζέ.

4)Μπορούμε λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την εστία να προσθέσουμε μια χούφτα ξινομυζήθρα ή σκληρή φέτα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και είναι έτοιμο.

5) Αν βάλουμε πελτέ θα τον προσθέσουμε στο τηγάνια μαζί με τα πράσα. Μπορούμε να παραλείψουμε τα πιπέρια, ή να τα βάλουμε και αυτά.

«Πριγκίπισσα του λαού» με ακριβά γούστα: Πόσο κόστισαν οι εμφανίσεις της Κέιτ Μίντλετον το 2023

Σασμός: Επιστρέφει στις 14/1 – Τα 5 πρώτα επεισόδια πριν παιχτούν στην τηλεόραση

Μιχάλης Κουινέλης – Ήβη Αδάμου: Η διαφορά ηλικίας και η γυναίκα που τους… χώρισε



monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments