Κοτόπουλο στην κατσαρόλα-Συνταγές που δεν πρέπει να χάσετε – Monomaxos

0
24
Κοτόπουλο στην κατσαρόλα-Συνταγές που δεν πρέπει να χάσετε – Monomaxos


Κοτόπουλο λεμονάτο με μανιτάρια

Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
150 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
150 ml λευκό κρασί
3 φύλλα δάφνης
1/2 κουταλάκι ρίγανη
6 λευκά μανιτάρια
Χυμό από δύο λεμόνια
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλάκι αλεύρι
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία
Σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε δύο κούπες ζεστό νερό. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά ακόμα. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε την μουστάρδα, το αλεύρι, λίγο νερό και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το φαγητό και βράζουμε για 3 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Κοτόπουλο με πράσο αυγολέμονο

Υλικά
1,200 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
100 ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 φύλλα δάφνης
150 ml άσπρο κρασί
10 πράσα κομμένα σε ροδέλες (το λευκό μέρος)
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι & πιπέρι

Για το αυγολέμονο
1 αυγό
Χυμό από δύο λεμόνια

Διαδικασία
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε τα κομμάτια το κοτόπουλο. Σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τα πράσα, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε δύο κούπες ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα.

Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χωρίζουμε το ασπράδι από το κρόκο και χτυπάμε το ασπράδι με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψει λίγο. Ρίχνουμε τον κρόκο και συνεχίζουμε να χτυπάμε, προσθέτουμε σιγά-σιγά το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ζεστό ζωμό από το φαγητό και ρίχνουμε μέσα στο αυγό ανακατεύοντας συνεχώς. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο την κατσαρόλα και κουνάμε κυκλικά να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει το αποτέλεσμα μετά την πλαστική στη μύτη – Ποιες άλλες celebrities έχουν κάνει

Μαρί Σαντάλ, Τατιάνα Μπλάτνικ και Νίνα Φλορ – Ποια ντύθηκε καλύτερα στο μνημόσυνο του πεθερού τους

Γιώργος Γιαννιάς: Δύσκολες ώρες για τον τραγουδιστή – Πέθανε η μητέρα του

Βασίλισσα Λετίθια: Η πρώτη εμφάνιση μετά τα σκάνδαλα και η στάση της πεθεράς της

Survivor 2024: Οριστικό – Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πιο κρίσιμης «μάχης» της εβδομάδας

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Γουίνδσορ : Γαλαζοαίματοι από όλο τον κόσμο έδωσαν το «παρών» – Ηχηρή η απουσία του πρίγκιπα Γουίλιαμ