Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΣυνταγέςΠώς να φτιάξετε την τέλεια ζεστή σοκολάτα - Monomaxos

Πώς να φτιάξετε την τέλεια ζεστή σοκολάτα – Monomaxos


Πώς πετυχαίνουμε τη σωστή πυκνότητα; Πόσο γάλα χρειάζεται για να μαλακώσει τη γλυκόπικρη γεύση της σοκολάτας, χωρίς όμως να την αποδυναμώσει; Τι σοκολάτα χρησιμοποιούμε; Πώς την αρωματίζουμε, πώς απογειώνουμε τη νοστιμιά της;

Μυστικά για τέλειο ρόφημα σοκολάτας

Χρησιμοποιούμε πάντα γάλα με 4% λιπαρά. Αν βάλουμε γάλα ελαφρύ (1,5% λιπαρά), η σοκολάτα κινδυνεύει να βγει πολύ αραιή.

Τι σοκολάτα επιλέγουμε; Όλα τα ροφήματα φτιάχνονται με κουβερτούρα και όχι με τις πλάκες σοκολάτας που προορίζονται για κατανάλωση. Η κουβερτούρα λιώνει καλύτερα και δίνει στο ρόφημα πιο γεμάτη και πλούσια γεύση. Κουβερτούρες θα βρούμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, σε μαγαζιά με πρώτες ύλες και σε ντελικατέσεν θα βρούμε μεγαλύτερη ποικιλία και πιο ιδιαίτερες κουβερτούρες, τις οποίες αξίζει να δοκιμάσουμε.

Για να τεμαχίσουμε τη σοκολάτα χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο μαχαίρι και μια στιβαρή επιφάνεια κοπής. Εναλλακτικά, μπορούμε να την τρίψουμε στο μούλτι μέχρι να γίνει σκόνη. Όσο πιο λεπτοκομμένη ή λεπτοτριμμένη είναι, τόσο καλύτερα θα λιώσει.

Αν η θερμοκρασία του γάλακτος δεν είναι αρκετή και δεν λιώσει καλά η κουβερτούρα, μπορούμε να μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.

Για να γίνει πιο λεία η σοκολάτα, μπορούμε να την ανακατέψουμε με ραβδομπλέντερ. Δεν το ανασηκώνουμε συνεχώς, για να μη δημιουργηθούν φυσαλλίδες αέρα.

Πριν σερβίρουμε τη σοκολάτα, ζεσταίνουμε την κούπα με βραστό νερό, το οποίο ύστερα χύνουμε.

Δείτε εδώ δύο συνταγές για απολαυστική ζεστή σοκολάτα:

Υλικά

Μερίδες: Για 1 μεγάλη κούπα

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε ένα μπρίκι το γάλα μαζί με το κάρδαμο ή τον αστεροειδή γλυκάνισο και το βάζουμε στη φωτιά.
  2. Αποσύρουμε το γάλα λίγο πριν αρχίσει να βράζει (πρέπει να είναι πολύ καυτό).
  3. Το σουρώνουμε πάνω από τις σοκολάτες και ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αν η θερμοκρασία του γάλακτος δεν είναι αρκετή και δεν λιώσει καλά η κουβερτούρα, μπορούμε να μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
  4. Ζεσταίνουμε μια κούπα βάζοντας λίγο βραστό νερό το οποίο μετά χύνουμε. Σερβίρουμε τη ζεστή σοκολάτα στη ζεστή κούπα.

«Έρχονται» ανατροπές για αυτά τα 3 ζώδια – Να περιμένετε οικονομικές…«ανάσες»

To απίστευτο κορμί της Τζένιφερ Λόπεζ σε ένα μικροσκοπικό μπικίνι [Βίντεο]

Το σκίτσο του Αρκά για το… δράμα της «Δευτέρας» – Σήμερα, «καλημέρα» μάς λέει ο μικρός Σπυράκος [Εικόνα]



monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments

Πώς να φτιάξετε την τέλεια ζεστή σοκολάτα – Monomaxos


Πώς πετυχαίνουμε τη σωστή πυκνότητα; Πόσο γάλα χρειάζεται για να μαλακώσει τη γλυκόπικρη γεύση της σοκολάτας, χωρίς όμως να την αποδυναμώσει; Τι σοκολάτα χρησιμοποιούμε; Πώς την αρωματίζουμε, πώς απογειώνουμε τη νοστιμιά της;

Μυστικά για τέλειο ρόφημα σοκολάτας

Χρησιμοποιούμε πάντα γάλα με 4% λιπαρά. Αν βάλουμε γάλα ελαφρύ (1,5% λιπαρά), η σοκολάτα κινδυνεύει να βγει πολύ αραιή.

Τι σοκολάτα επιλέγουμε; Όλα τα ροφήματα φτιάχνονται με κουβερτούρα και όχι με τις πλάκες σοκολάτας που προορίζονται για κατανάλωση. Η κουβερτούρα λιώνει καλύτερα και δίνει στο ρόφημα πιο γεμάτη και πλούσια γεύση. Κουβερτούρες θα βρούμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, σε μαγαζιά με πρώτες ύλες και σε ντελικατέσεν θα βρούμε μεγαλύτερη ποικιλία και πιο ιδιαίτερες κουβερτούρες, τις οποίες αξίζει να δοκιμάσουμε.

Για να τεμαχίσουμε τη σοκολάτα χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο μαχαίρι και μια στιβαρή επιφάνεια κοπής. Εναλλακτικά, μπορούμε να την τρίψουμε στο μούλτι μέχρι να γίνει σκόνη. Όσο πιο λεπτοκομμένη ή λεπτοτριμμένη είναι, τόσο καλύτερα θα λιώσει.

Αν η θερμοκρασία του γάλακτος δεν είναι αρκετή και δεν λιώσει καλά η κουβερτούρα, μπορούμε να μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.

Για να γίνει πιο λεία η σοκολάτα, μπορούμε να την ανακατέψουμε με ραβδομπλέντερ. Δεν το ανασηκώνουμε συνεχώς, για να μη δημιουργηθούν φυσαλλίδες αέρα.

Πριν σερβίρουμε τη σοκολάτα, ζεσταίνουμε την κούπα με βραστό νερό, το οποίο ύστερα χύνουμε.

Δείτε εδώ δύο συνταγές για απολαυστική ζεστή σοκολάτα:

Υλικά

Μερίδες: Για 1 μεγάλη κούπα

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε ένα μπρίκι το γάλα μαζί με το κάρδαμο ή τον αστεροειδή γλυκάνισο και το βάζουμε στη φωτιά.
  2. Αποσύρουμε το γάλα λίγο πριν αρχίσει να βράζει (πρέπει να είναι πολύ καυτό).
  3. Το σουρώνουμε πάνω από τις σοκολάτες και ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αν η θερμοκρασία του γάλακτος δεν είναι αρκετή και δεν λιώσει καλά η κουβερτούρα, μπορούμε να μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
  4. Ζεσταίνουμε μια κούπα βάζοντας λίγο βραστό νερό το οποίο μετά χύνουμε. Σερβίρουμε τη ζεστή σοκολάτα στη ζεστή κούπα.

«Έρχονται» ανατροπές για αυτά τα 3 ζώδια – Να περιμένετε οικονομικές…«ανάσες»

To απίστευτο κορμί της Τζένιφερ Λόπεζ σε ένα μικροσκοπικό μπικίνι [Βίντεο]

Το σκίτσο του Αρκά για το… δράμα της «Δευτέρας» – Σήμερα, «καλημέρα» μάς λέει ο μικρός Σπυράκος [Εικόνα]



monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments