Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαΕταιρία στην Κίνα σχεδιάζει ανθρωποειδή ρομπότ για να φροντίζουν ηλικιωμένους

Εταιρία στην Κίνα σχεδιάζει ανθρωποειδή ρομπότ για να φροντίζουν ηλικιωμένους

Εταιρία στην Κίνα αποφάσισε να δημιουργήσει ρομπότ που θα λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη για να φροντίζουν ηλικιωμένους και ασθενείς που βρίσκονται στη διαδικασία αποκατάστασης.

Σύμφωνα με το euronews.com, το συγκεκριμένο σχέδιο το επεξεργάζεται η Fourier Intelligence, η οποία έχει στόχο να δημιουργήσει τα ρομπότ GR-1, που θα είναι ανθρωποειδή.

Τα ανθρωποειδή ρομπότ θα είναι εξοπλισμένα με τη δυνατότητα να μεταφέρουν ασθενείς από τα κρεβάτια τους σε αναπηρικά καροτσάκια και επίσης να βοηθούν στη συλλογή αντικειμένων. Επίσης, θα βοηθούν στη θεραπεία των ηλικιωμένων, με διάφορες δραστηριότητες και ασκήσεις.

Ο Zen Koh, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Fourier Intelligence είπε: «Καθώς προχωράμε, ολόκληρο το GR-1 θα μπορούσε να είναι φροντιστής, θα μπορούσε να είναι βοηθός θεραπείας, μπορεί να είναι σύντροφος στο σπίτι για τους ηλικιωμένους που μένουν μόνοι».

Το ρομπότ είναι λίγο πάνω από 1 μέτρο και 64 εκατοστά σε ύψος και ζυγίζει 55 κιλά. Μπορεί να περπατήσει, να αποφύγει τα εμπόδια και να εκτελέσει απλές εργασίες όπως να κρατά μπουκάλια. Ο σχεδιασμός του ρομπότ βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση έρευνας και ανάπτυξης και το πρωτότυπο θα χρειαστούν έως και δύο-τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Ο Koh λέει, «Το ίδιο το σύστημα μπορεί να επιτύχει την ισορροπία του περπατήματος και να εκτελέσει διαφορετικές εργασίες. Μπορούμε να το προγραμματίσουμε να κάθεται, να στέκεται και να πηδά. Μπορείτε να προγραμματίσετε τους βραχίονες να μαζεύουν σκεύη και εργαλεία και να εκτελούν εργασίες όπως επιθυμούν οι μηχανικοί».

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Δημοφιλέστερα Αρθρα