Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΤεχνολογίαΗ τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται ήδη σε hacking και παραπληροφόρηση

Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται ήδη σε hacking και παραπληροφόρηση

Στην υπηρεσία χάκερς και προπαγανδιστών βρίσκεται ήδη η τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με κορυφαίο αξιωματούχο σε θέματα κυβερνασφάλειας από τον Καναδά, ο οποίος παραδέχτηκε ότι μέσω αυτής δημιουργούν κακόβουλο λογισμικό, phishing emails, αλλά και διασπείρουν ψευδές πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Ο Sami Khoury, επικεφαλής του Canadian Centre for Cyber Security, αποκάλυψε στο Reuters πως η υπηρεσία του έχει ανακαλύψει χρήση AI σε αυτούς τους τομείς, χωρίς να προσφέρει όμως λεπτομέρειες.

Η Europol είχε επίσης συντάξει μία αναφορά τον προηγούμενο μήνα, λέγοντας πως μοντέλα όπως το ChatGPT έχουν καταστήσει εφικτή την πλαστοπροσωπία οργανισμών ή ατόμων με πολύ ρεαλιστικό τρόπο, ακόμα κι αν ο δημιουργός έχει ελάχιστη γνώση Αγγλικών.

Ο Khoury τόνισε πως η χρήση AI για σύνταξη κακόβουλου κώδικα είναι από τώρα μία πραγματικότητα, ωστόσο βρίσκεται στα πρώιμα στάδιά της.

«Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος επειδή χρειάζονται πολλά για να γράψεις ένα καλό exploit. Το ανησυχητικό είναι πως τα AI μοντέλα εξελίσσονται τόσο γρήγορα που είναι δύσκολο να προβλέψεις την κακόβουλη δυναμική τους πριν κυκλοφορήσει στο internet. Ποιος ξέρει τι μας περιμένει στη γωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments