Λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης αποζημίωσης για αυτόν ή αυτήν χρήστες του Facebook που διέρρευσαν οι πληροφορίες τους

0
283
Λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης αποζημίωσης για αυτόν ή αυτήν χρήστες του Facebook που διέρρευσαν οι πληροφορίες τους

Το 2015 δημοσιογράφος της εφημερίδας Guardian παρουσίασε ένα ρεπορτάζ σε απάντηση προς τον οποίο μια βρετανική εταιρεία ονόματι Cambridge Analytica παροχής υπηρεσιών πολιτικών συμβουλών και είχε πελατολόγιο που συμπεριλάμβανε ονόματα θυμίζει ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε χρήση προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook τα οποία είχε αποκτήσει με παράνομο τρόπο.

Η παράπονο δεν κάνω κατάφερε να κινητοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και Αρχές ούτε και το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον εντός του επίπεδο όχι λιγότερο από που θα ακόμη έπρεπε για την σοβαρότητα της καταγγελίας. Εγώ τελικά το 2018 μετά χρειάζομαι ομολογίες ανάμεσα στα άλλα και πρώην εργαζομένων της Cambridge Analytica το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε και η έκταση του σόκαρε την παγκόσμια κοινότητα αφού θυμίζει διαπιστώθηκε η εταιρική είχε αποκτήσει παρανόμως προσωπικά δεδομένα στη συγκεκριμένη εταιρεία όχι λιγότερο από 87 εκατ. χρηστών του Facebook με τον αριθμό να εκτιμάται ότι ήταν εγώ τελικά άνω των 120 εκατομμυρίων χρηστών. Πιστεύεται βέβαιο ότι ανάλογη τακτική παράνομης απόκτησης δεδομένων των χρηστών του Facebook ακολούθησαν και άλλες εταιρίες για τις οποίες δεν κάνω {υπήρξαν} όμως καταγγελίες και έτσι δεν κάνω θα ακόμη μαθευτεί δεν θα γίνει ποτέ η πραγματική έκταση του σκανδάλου.

Το Facebook βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα με τις επιτροπές εμπορίου, κεφαλαιαγοράς και άλλες αρμόδιες Αρχές να τοποθετούν εντός του εδώλιο του κατηγορουμένου την πλατφόρμα ενώ και το Κογκρέσο να οργανώνει επιτροπή έρευνας στην οποία κλήθηκε για εξηγήσεις ο συνιδρυτής και αφεντικό του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ. To Facebook δεν κάνω αποδέχτηκε δεν θα γίνει ποτέ την ενεργό συμμετοχή της εντός του σκάνδαλο αλλά αποδέχτηκε ελλειπή μέτρα προστασίας των πληροφοριών των χρηστών και έφτασα εδώ σε διακανονισμό με τις αρμόδιες Αρχές για την καταβολή ενός πρωτοφανούς σε ύψος προστίμου ώστε να εξαντληθεί η όλη ιστορία χωρίς περαιτέρω προβλήματα για την πλατφόρμα. Το Facebook κλήθηκε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 5,9 δισ. δολαρίων ενώ αποφασίστηκε να καταβληθεί ένα ποσό της επιτήδευσης των 725 εκατ. δολαρίων το οποίο εννοείται για αποζημιώσεις σε χρήστες του Facebook που θα ακόμη υποβάλουν αγωγές εναντίον της εταιρείας για αυτό το ζήτημα.

Η προθεσμία υποβολής των αγωγών λήγει στις 25 Αυγούστου και αφορά μόνο χρήστες που ζούσαν στις ΗΠΑ και ότι είχαν ενεργό λογαριασμό εντός του Facebook {μεταξύ} Μαΐου 2007 και Δεκεμβρίου 2022. Παρόμοιο με ή δεν είναι ευνόητο η αποζημίωση που θα ακόμη λάβει κάθε χρήστης καθορίζεται από τον αριθμό των αγωγών εκτός από χρειάζομαι τη χρονική διάρκεια που διατηρούσε λογαριασμό στη πλατφόρμα. Να σημειωθεί ότι μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου η Cambridge Analytica κατέβασε ρολά αλλά πιθανολογείται ότι η μητρική εταιρεία στην οποία ανήκε την ίδρυσε εκ νέου υπό άλλη ονομασία ή έχει {εντάξει} τις δραστηριότητες της σε κάποιο τμήμα άλλης εταιρείας της.

Naftemporiki.gr

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ