Μαμά προειδοποιεί για τους κινδύνους να δημοσιεύουν οι γονείς τις φωτογραφίες των παιδιών τους στο διαδίκτυο

0
91
Μαμά προειδοποιεί για τους κινδύνους να  δημοσιεύουν οι γονείς τις φωτογραφίες των παιδιών τους στο διαδίκτυο

Φανταστείτε να υπήρχε το TikTok ή το Instagram όταν ήσασταν μωρό. Και οι γονείς σας να είχαν δημόσιο λογαριασμό και να δημοσίευαν τακτικά φωτογραφίες σου – στο μπάνιο, στην παιδική χαρά, που κοιμάσαι στην κούνια σου – για να τις δουν όλοι. Φανταστείτε τώρα να είστε ενήλικες και να έχετε χιλιάδες φωτογραφίες της παιδικής σας ηλικίας να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για να τις δει και να τις χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε.

Πώς θα ένιωθες; Μάλλον «παραβιαστήκατε» λίγο και εύχομαι να μπορούσατε να αφαιρέσετε όλες τις φωτογραφίες και να τις κάνετε ξανά ιδιωτικές. «Δεν χρειάζεται να κοινοποιούνται δημόσια όλα όσα συμβαίνουν ιδιωτικά», είπε μια μαμά που ανέβασε ως mom.uncharted στο TikTok.

Μέσα από βίντεο που ανεβάζει τακτικά στους προσωπικούς της λογαριασμούς , προειδοποιεί τους γονείς να μην μοιράζονται τα πρόσωπα και τις ιστορίες των παιδιών τους στο διαδίκτυο και συχνά ζητά από τους γονείς να σκεφτούν πώς μπορεί να εκμεταλλεύονται τα παιδιά τους για κλικ και likes. Σε ένα πρόσφατο βίντεο, μοιράστηκε πέντε ερωτήσεις που πρέπει να κάνουν οι γονείς στον εαυτό τους πριν μοιραστούν περιεχόμενο των παιδιών τους στο διαδίκτυο.

«Πριν δημοσιεύσετε εικόνες και βίντεο των παιδιών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σκεφτείτε ότι μπορεί να αγνοείτε τα θέλω των παιδιών σας και να να συμβιβάζεστε για τα likes και τις προβολές» είπε.

Οι ερωτήσεις είναι πρακτικές, και θα πρέπει να σκεφτούν οι γονείς πριν δημοσιεύσουν ένα χαριτωμένο βίντεο. Και αν οι συνομήλικοι ενός παιδιού τώρα ή στο μέλλον βρουν τη δημοσίευση, πώς θα μπορούσαν να τη χρησιμοποιήσουν; Ζήτησε επίσης από τους γονείς να σκεφτούν πώς θα αισθανόταν το παιδί τους αν έβρισκαν τη δημοσίευση στο διαδίκτυο στο μέλλον, μεταδίδει η New York Post.

Αλλά το πιο σοβαρό είναι το γεγονός πως:«Θα μπορούσε ένα παιδί να χρησιμοποιήσει αυτήν την εικόνα με άσχημο τρόπο ή να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να αποκτήσει πρόσβαση στο παιδί σας», είπε. Επίσης έκανε τους γονείς να αναρωτηθούν μήπως« μια συγκεκριμένη ανάρτηση προδίδει την εμπιστοσύνη του παιδιού σας;» Πολλοί σχολιαστές επαίνεσαν τις συμβουλές.

«Ευχαριστώ! Αυτές οι ερωτήσεις είναι εξαιρετικές», είπε ένα άτομο. «Τόσο υπέροχες πληροφορίες που πρέπει να ληφθούν υπόψη», είπε ένας άλλος. Άλλοι συμφώνησαν ότι τα μεγάλα παιδιά μπορεί να ταλαιπωρηθούν για να βρουν τις φωτογραφίες από όταν ήταν μωρά στο Διαδίκτυο. «Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι αυτά τα παιδιά θα είναι έφηβοι και μπορεί να ντρέπονται να έχουν τις παιδικές τους στιγμές δημόσια», είπε ένας.

Μια γυναίκα μοιράστηκε μια θλιβερή ιστορία για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν ένας γονιός δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες χωρίς να το σκεφτεί. «Ο γιος μου ξεκίνησε το γυμνάσιο και άρχισε το bullying», είπε. «Τα παιδιά μπήκαν στο facebook ΜΟΥ και και τον πείραζαν με φωτογραφίες του»