Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαΟ Έλον Μασκ προκάλεσε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να μετρήσουν τα… μόριά τους

Ο Έλον Μασκ προκάλεσε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να μετρήσουν τα… μόριά τους

Στο νέο επεισόδιο της κόντρας ανάμεσα σε δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ο Έλον Μασκ προκάλεσε εκ νέου τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε μια διαφορετική… μονομαχία από αυτή που υποτίθεται θα έχουν μέσα σε κλουβί με κανόνες ΜΜΑ. Του ζήτησε να μετρήσουν τα πέη τους.

Ο Μασκ δυσκολεύεται να… αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα γύρω από το Twitter, την πλατφόρμα social media που του ανήκει, ενώ την ίδια στιγμή το λανσάρισμα του Threads, το αντίστοιχο… Twitter της Meta, της εταιρίας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, γνωρίζει τεράστια επιτυχία. Μάλιστα, ο Ζούκερμπεργκ ανέφερε σε μήνυμά του στο Instagram, πως μέσα στο σαββατοκύριακο δημιουργήθηκαν παραπάνω από 100 εκατομμύρια νέοι λογαριασμοί στο Threads.

Ο Μασκ προτού προκαλέσει στο… διαγωνισμό των Ζούκερμπεργκ, τον αποκάλεσε «κερατά». «Zuck is a cuck», έγραψε, το οποίο είναι μια γνωστή φράση που χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές της δεξιάς στις ΗΠΑ για να τον περιγράψουν και να τον… χλευάσουν.

Ο Μασκ έπειτα έγραψε: «Προτείνω έναν κυριολεκτικό διαγωνισμό μέτρησης πέους» προσθέτοντας το emoji μιας μεζούρας στην ανάρτησή του.

Σε δύσκολη θέση το Twitter

Η απόφαση του Μασκ να ανοίξει και πάλι αποκλεισμένους λογαριασμούς, που σχετίζονται με την ακροδεξιά, το ναζισμό και τον ρατσισμό και γενικότερα τη διάδοση μίσους, σε συνδυασμό με διάφορα άλλα προβλήματα κυρίως τεχνικής φύσης (σ.σ. όπως το πρόσφατο «ταβάνι» στα tweets που μπορούν να διαβάσουν οι χρήστες) οδήγησε σε «εκροή» διαφημιστών και απώλεια σημαντικών εσόδων.

Όσον αφορά στο Threads, ο Ζούκερμπεργκ έχει ξεκαθαρίσει πως «στόχος είναι να παραμείνει φιλικό, καθώς επεκτείνεται. Νομίζω ότι αυτό είναι εφικτό και θα είναι τελικά το κλειδί για την επιτυχία του. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο το Twitter δεν πέτυχε όσο νομίζω ότι θα έπρεπε, και θέλουμε να το κάνουμε διαφορετικά» επεσήμανε ο δισεκατομμυριούχος.

Να σημειωθεί πως το Twitter απειλεί να μηνύσει τη μητρική εταιρεία του Instagram, Meta, για την έναρξη λειτουργίας του Threads.

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Δημοφιλέστερα Αρθρα