Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαΟ Ελον Μασκ ανακοίνωσε νέα startup τεχνητής νοημοσύνης

Ο Ελον Μασκ ανακοίνωσε νέα startup τεχνητής νοημοσύνης

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας startup τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να είναι «υπέρ της ανθρωπότητας», καθώς ο κόσμος είναι απαραίτητο να να είναι ανήσυχος, αντίστοιχο με είπε, για την προοπτική ενός «μέλλοντος εξολοθρευτή» ώστε να αποφύγει τα πιο δυστοπικά σενάρια.

Η εταιρική, υπό την ονομασία xAI, παρουσίασε έναν ιστότοπο και μια ομάδα κατά προσέγγιση 12 ατόμων, γνωστοποιώντας πως μπορεί ακόμη συνεργαστεί στενά με «το Twitter, την Tesla και άλλες εταιρίες ώστε να αναπτύξει την αποστολή της».

«{Ο στόχος} της xAI ή δεν είναι να κατανοήσει την πραγματική φύση του σύμπαντός» αναφέρεται στην ιστοσελίδα – {στόχος} που επανειλημμένως έχει επικαλεστεί ο Μασκ περιγράφοντας τις φιλοδοξίες του για την τεχνητή νοημοσύνη.

Αναφερόμενος στα σίκουελ του «Εξολοθρευτή» και του όραματός για ένα μέλλον που καταστρέφεται θέλω ρομπότ, ο Μασκ ανέφερε πως «είναι απολύτως ζωτικό για εμάς να ανησυχούμε για ένα μέλλον εξολοθρευτή, να εξασφαλίσει ότι αποφύγουμε το μακροπρόθεσμο εξολοθρευτή».

Προέβλεψε δε, πως η «υπερευφυΐα», η κατάσταση αυτό είναι όπου η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι πιο ευφυής και χαρισματική θέλω τον άνθρωπο, απέχει πέντε με έξι χρόνια θέλω σήμερα και μπορεί ακόμη έρθει γρηγορότερα απ’ό,τι προβλέπουν πολλοί ειδικοί.

Threads: Πόσες πλατφόρμες μπορεί να αντέξει η ανθρωπότητα;

O Μασκ -που είχε προαναγγείλει τον Απρίλιο, σε συνέντευξή του στον Τάκερ Κάρλσον του Φοξ Νιους, τα σχέδιά του για το πρόσφατο τεχνολογικό εγχείρημά του- ήταν αρχικά υποστηρικτής του δημιουργού του ChatGPT, OpenAI, παρ’ όλα αυτά σε λίγο επέκρινε την εταιρεία για την εισαγωγή δικλείδων ασφαλείας {που έχουν} στόχο να αποτρέπουν τη δημιουργία μεροληπτικού ή σεξιστικού περιεχομένου.

«Η ευκαιρία εκπαίδευσης της τεχνητής νοημοσύνης να ή δεν είναι αφυπνισμένη -με άλλα λόγια, να ψεύδεται- ή δεν είναι θανάσιμος» είχε προειδοποιήσει τον περασμένο Δεκέμβριο με τη χρήση Twitter.

Πηγή: CNN/Guardian

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Δημοφιλέστερα Αρθρα