Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαΤο ChatGPT θέλει να γίνει ο «αστυφύλακας» του Διαδικτύου

Το ChatGPT θέλει να γίνει ο «αστυφύλακας» του Διαδικτύου

H αμερικανική εταιρεία OpenAI που βρίσκεται πίσω από την δημιουργία και συνεχή εξέλιξη του προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT σε ανάρτηση της αναφέρει ότι η τέταρτη έκδοση του προγράμματος, το GPT-4, θα μπορεί σύντομα να αναλάβει το ρόλο του συντονιστή (moderator) στις ιστοσελίδες, τα online forum και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.
Ο συντονισμός των sites, των φόρουμ και των social media γίνεται από εργαζομένους τους οι οποίοι πρέπει να ελέγχουν το περιεχόμενο που δημοσιεύεται και αν αυτό είναι σύμφωνο τόσο με τις αρχές λειτουργίας του μέσου στο οποίο εργάζεται ο moderator όσο και με τις υφιστάμενες κατά τόπους νομοθεσίες.
Όμως τόσο ο τεράστιος όγκος των αναρτήσεων όσο και το γεγονός ότι οι εταιρείες έχουν ολοένα και πιο μειωμένο αριθμό εργαζομένων στον συντονισμό δεν επιτρέπει τον σοβαρό και ενδελεχή έλεγχο των αναρτήσεων με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο κάθε είδους περιεχόμενο (κείμενα, σχόλια, φωτογραφίες, βίντεο κ.α.) που για διαφόρους λόγους δεν θα έπρεπε να έχει δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Αυτό το κενό φιλοδοξεί, όπως υποστηρίζει, να καλύψει η OpenAI μετατρέποντας το ChatGPT σε moderator που θα κάνει ταχύτατα την απαραίτητη επεξεργασία στις υπό δημοσίευση αναρτήσεις ενός ιντερνετικού μέσου και θα διαπιστώνει ποιες είναι σύννομες με την πολιτική του μέσου αλλά και την νομοθεσία για να επιτρέψει ή να εμποδίσει τη δημοσίευση τους.

Η OpenAI κάνει λόγο για ένα εργαλείο που θα διευκολύνει τη ζωή των συντονιστών και των εταιρειών δίνοντας λύση στο ζήτημα των «προβληματικών» αναρτήσεων και θα λειτουργεί προς όφελος των εταιρειών αλλά της διαδικτυακής αλλά και γενικότερα κοινωνικής ειρήνης.Από την άλλη πλευρά τίθεται αρχικά το προφανές ζήτημα των θέσεων εργασίας, δηλαδή των συντονιστών, που θα καλύψει το ChatGPT. Σε δεύτερο επίπεδο τίθεται το ερώτημα του αν το πρόγραμμα θα ελέγχει το υπό ανάρτηση περιεχόμενο εφαρμόζοντας αυστηρά τα πρωτόκολλα και πλαίσια νομιμότητας που του έχουν τεθεί υπόψη ή αν προοδευτικά θα αρχίσει να αναλαμβάνει το ίδιο πρωτοβουλίες και θα επιτρέπει ή όχι μια ανάρτηση με δικά του κριτήρια.

Naftemporiki.gr

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments