Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΤεχνολογίαΠοιος είναι ο Emmett Shear που αναλαμβάνει επικεφαλής της OpenAI - Monomaxos

Ποιος είναι ο Emmett Shear που αναλαμβάνει επικεφαλής της OpenAI – Monomaxos


Συνεχίζεται το σήριαλ της απρόσμενης απόλυσης του Σαμ Άλτμαν από την OpenAI η οποία συνέβη την περασμένη Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο υπήρχε έντονο παρασκήνιο και εξελίξεις με τον συνιδρυτή της OpenAI και τον άνθρωπο πίσω από το ChatGPT που έφερε επανάσταση στη βιομηχανία της τεχνολογίας να επιστρέφει την Κυριακή στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ενώ υπήρχε έντονη φημολογία ότι οι διαφόρων ειδών πιέσεις που ασκούνταν από εργαζομένους της OpenAI αλλά και επενδυτές της όπως η Microsoft θα οδηγούσαν σε επιστροφή του Άλτμαν στη θέση του. Υπήρχαν επίσης φήμες ότι τα μέλη του ΔΣ της OpenAI που αποφάσισαν την απομάκρυνση του Άλτμαν μπροστά στις αντιδράσεις και πιθανές συνέπειες που δεν είχαν υπολογίσει σωστά ετοιμάζονταν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους για να επιστρέψει ο Άλτμαν στη θέση του ως απόλυτο αφεντικό αυτή την φορά.

Τελικά αυτό που συνέβη ήταν το ΔΣ της OpenAI να ανακοινώσει την πρόσληψη του Emmett Shear πρώην επικεφαλής της streaming υπηρεσίας ψυχαγωγίας (παιχνίδια, μουσική κ.α.) Twitch ο οποίος προορίζεται για αντικαταστάτης του Άλτμαν. Η κίνηση αυτή δείχνει ότι το ΔΣ της OpenAI δεν κάνει πίσω και προχωρά οργανωμένα στην επόμενη μέρα. Η Microsoft που αποτελεί βασικό χρηματοδότη της Open AI και κατέχει ποσοστό μετοχών που πλησιάζει το 50% ανακοίνωσε ότι προσέλαβε τον Άλτμαν και μια ομάδα πρώην εργαζομένων στην OpenAI που ακολουθούν τον Αλτμαν στο νέο του επαγγελματικό προορισμό. Παρόλα αυτά σε πρώτη τουλάχιστον φάση η Microsoft δηλώνει ότι δεν αποσύρεται από την χρηματοδότηση της OpenAI και θα συνεχίσει να είναι ο βασικός της συνεργάτης κάτι που μπορεί να σημαίνει πολλά αλλά και τίποτε.

Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος που θα κάτσει στην καρέκλα του Άλτμαν;

Ο Shear είναι σχεδόν συνομήλικος με τον Άλτμαν (έχουν δύο χρόνια διαφορά) και συμμετείχαν και οι δύο στην ίδρυση της Y Combinator, μιας εταιρείας παροχής συμβουλών σε νεοφυείς εταιρείες, και έχει δηλώσει δημόσια υποστηρικτής της ασφάλειας στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Το θέμα της ασφάλειας των προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσει η OpenAI είναι σύμφωνα με τις διαρροές της πλευράς του ΔΣ της εταιρείας ο βασικός λόγος διαφωνίας και τελικά αποπομπής του Άλτμαν ο οποίος αφήνεται να εννοηθεί ότι προκειμένου να συλλέξει μεγάλα ποσά χρηματοδοτήσεων ή/και για προσωπικούς του λόγους αποφάσισε χωρίς προηγούμενη συζήτηση με την διοίκηση της εταιρείας να δώσει εντολή ώστε οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας να εξελίσσονται γρήγορα χωρίς να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας.Σύνδεσμος πηγής

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments