Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήTravelΤουρισμός: «Πράσινο φως» σε 30 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις - Ελεύθερος Τύπος

Τουρισμός: «Πράσινο φως» σε 30 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις – Ελεύθερος Τύπος


Αίφνης με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επενδύσεις σε ξενοδοχειακές υποδομές ανά την επικράτεια, καθώς η αγορά αναμένει μία ακόμα χρονιά-ρεκόρ για τον τουρισμό.

Ηδη στα… σκαριά βρίσκονται πολυάριθμα projects που αφορούν σε όλες τις κατηγορίες, με έμφαση, κυρίως, σε εκείνες των 4 και 5 αστέρων.

Στο επενδυτικό ραντάρ παραμένουν οι εδραιωμένοι προορισμοί που προσελκύουν παραδοσιακά ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο, ενώ δυναμικά μπαίνουν και λιγότερο γνωστοί ανερχόμενοι τουριστικοί προορισμοί.

Στο πλαίσιο αυτό «πράσινο φως» έλαβαν το τελευταίο δίμηνο 30 ξενοδοχειακές επενδύσεις, προϋπολογισμού αρκετών δεκάδων εκατ. ευρώ, σε όλη την Ελλάδα, καθώς οι αρμόδιοι φορείς ενέκριναν τις σχετικές διαδικασίες αδειοδότησης, οι οποίες περιλαμβάνουν αναβαθμίσεις, ανακατασκευές και περιβαλλοντικές εγκρίσεις.

«Πρωταγωνιστούν» Αιγαίο και Ιόνιο

 • Η Πολεοδομία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχώρησε σε προέγκριση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση ξενοδοχείου 5 αστέρων στη Σχοινούσα. Το κατάλυμα βρίσκεται στην περιοχή Λαγκάδι Σχοινούσας και ανήκει στην εταιρία ΛΑΓΚΑΔΙ ΙΚΕ.
 • Επιπλέον, ενέκρινε οικοδομική άδεια για ανέγερση ξενοδοχείου 4 αστέρων στον οικισμό Σαγκρί, το οποίο ανήκει στην κ. Ειρήνη Δημητροκάλλη.
 • Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας προχώρησε σε ενημέρωση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση ξενοδοχείου κατηγορίας 5 αστέρων στην περιοχή Θόλος στην Οία, που ανήκει κατά 99% στην εταιρία ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. και κατά 1% στον κ. Χρήστο Παπαδάκη.
 • Παράλληλα παραχώρησε σε προέγκριση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση ξενοδοχείου 4 αστέρων, 40 κλινών. Το κατάλυμα βρίσκεται στον Δήμο Ιητών της Ιου και ανήκει στην εταιρία WHITE ARK SINGLE MEMBER PC.
 • Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μυτιλήνης ενέκρινε ενημέρωση οικοδομικής άδειας για επισκευή, ανακαίνιση, αντικατάσταση στεγών και εσωτερικές διαρρυθμίσεις για την αναβάθμιση του ξενοδοχείου «ΖΑΪΡΑ» από τρία αστέρια σε τέσσερα. Η μονάδα βρίσκεται στη Σκάλα Λουτρών και φορέας του έργου είναι η εταιρία ELAITIS EVENTS A.E.
 • Την ίδια στιγμή η Πολεοδομία Ρόδου ενέκρινε την ανέγερση ξενοδοχείου 4 αστέρων, αποτελούμενο από δύο (2) διώροφες οικοδομές, με εσωτερικό εξώστη (πατάρι), υπόγειο, κολυμβητικές δεξαμενές και υφιστάμενο κτίσμα (το οποίο θα επισκευασθεί). Το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Ι. Καποδιστρίου 30-32 και Στρ. Ζήση 76 στην πόλη της Ρόδου και ανήκει στην SGS – ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.
 • Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Βορείου Αιγαίου ενέκρινε την υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ) κύριου ξενοδοχειακού καταλύματος εκμεταλλεύσεως ΦΩΤΙΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ Α.Ε. στη θέση Τσιπούρι Μήθυμνας, του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Πρόκειται για μονάδα 4 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 46 κλινών.
 • Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχώρησε σε αναθεώρηση οικοδομικής άδειας για αλλαγή χρήσης από κατοικία σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, για αύξηση όγκου και αλλαγή μηχανολόγου. Το κατάλυμα βρίσκεται στη Νάξο και ανήκει κατά 50% στην κ. Βικτωρία Τσαβού και κατά 50% στον κ. Μιχαήλ Σαντοριναίο.
 • Οικοδομική άδεια για εργασίες επισκευής, αλλαγή διαρρύθμισης, αλλαγή όψεων, προσθήκη κολυμβητικών δεξαμενών, διαμόρφωση χώρου και διακοσμητικών στοιχείων και κατεδάφιση υφιστάμενου κτίσματος σε υφιστάμενο ξενοδοχείο 5 αστέρων ενέκρινε και η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων. Η μονάδα βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Κέρκυρας-Λευκίμμης στον οικισμό Μπενίτσες και ανήκει στην ERDA TERRA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.
 • Η Πολεοδομία του Δήμου Μυκόνου προχώρησε σε προέγκριση οικοδομικής άδειας για ανέγερση ξενοδοχείου τριών αστέρων με υπόγειο. Φορέας του έργου είναι η εταιρία Χ.Κ. ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
 • Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας αποφάσισε την προέγκριση οικοδομικής άδειας για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων (αλλαγή χρήσης υπάρχουσας κατοικίας σε ξενοδοχείο και ανέγερση νέων ισόγειων κτιρίων). Το κατάλυμα βρίσκεται στην Ανάφη και ανήκει στην εταιρία ΑΦΟΙ ΔΡΟΣΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΠΕ.
 • Επιπλέον, η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δωδεκανήσου ενέκρινε την υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις υπό ανέγερση κύριου τουριστικού καταλύματος (ξενοδοχείο) άνευ εγκεκριμένου διακριτικού τίτλου κατηγορίας 4 αστέρων, δυναμικότητας 98 κλινών επί δημοτικής οδού, στην εκτός σχεδίου περιοχή Αφάντου, Δ.Ε. Αφάντου, Δ. Ρόδου. Φορέας του έργου είναι η ARPA MAXION HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.
 • Η Πολεοδομία του Δήμου Θήρας προχώρησε στην προέγκριση οικοδομικής άδειας για ανέγερση ξενοδοχείου 4 αστέρων. Το ακίνητο βρίσκεται στον οικισμό Μυλοπότα της Ιου και ανήκει κατά 50% στον κ. Δημήτριο Μυκονιάτη και κατά 50% στον κ. Μάρκο Μυκονιάτη.
 • Το τμήμα Περιβαλλοντικού και Χωρικού Σχεδιασμού Δωδεκανήσου ενέκρινε περιβαλλοντικούς όρους και περιορισμούς για το έργο: «Νέα ξενοδοχειακή μονάδα, κατηγορίας 5 αστέρων, δυναμικότητας 420 κλινών, στη θέση “Πεδιάς Καρδάμαινας”, του Δήμου Κω». Αρμόδιος φορέας για την κατασκευή και τη λειτουργία του έργου είναι η εταιρία ΛΟΥΞΟΥΡΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΩΣ ΙΚΕ.
 • Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας αποφάσισε τη χορήγηση άδειας κατασκευής ξενοδοχειακής μονάδας σε οικόπεδο φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρίας ΑΚΤΗ ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. στη θέση «Αγιοι Θεόδωροι» του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, με τον όρο να κατατεθεί νέα μελέτη στην οποία η ξενοδοχειακή μονάδα να είναι αναμορφωμένη ως προς το ύψος και το πλάτος και με διάσπαση των όγκων, ώστε να προστατεύεται ο Ναός των Αγίων Θεοδώρων και να μη λειτουργεί ανταγωνιστικά ως προς αυτόν.
 • Η διεύθυνση προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων ενέκρινε, υπό όρους, το έργο «Ανέγερση ξενοδοχείου 3 αστέρων με υπόγειο και αποπεράτωση ημιτελούς κτίσματος», σε οικόπεδο εντός του οικισμού Καμαρίου Επισκοπής Γωνιάς στη Σαντορίνη, φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρίας Skybay IKE.
 • Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ρόδου προχώρησε σε προέγκριση οικοδομικής άδειας για ξενοδοχείο 5 αστέρων και 730 κλινών. Το ακίνητο βρίσκεται στον οικισμό Γεννάδιον στη Νότια Ρόδο και ανήκει στην εταιρία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΕΔΙΕΥΣ Α.Ε.
 • Τέλος, η Πολεοδομία του Δήμου Πάρου αποφάσισε την προέγκριση οικοδομικής άδειας για νέο ξενοδοχείο. Το κατάλυμα βρίσκεται στον οικισμό Παράσπορο στην Παροικιά και ανήκει στην κ. Αικατερίνη Λέστου.

Εντονη δραστηριότητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 • Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων προχώρησε σε προέγκριση οικοδομικής άδειας για αποκατάσταση, ανάδειξη και αξιοποίηση δύο όμορων διατηρητέων κτιρίων, αλλαγή χρήσης σε ξενοδοχείο και λειτουργική συνένωση στη στάθμη του ισογείου. Το κατάλυμα βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως 31 και Υπατίας. Διαχειριστής της αίτησης είναι η ΕΠΑΚΡΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. και φορέας του έργου η Metropolis 31 Golden Horizon One. Το «πράσινο φως» αφορά το project της ισραηλινών συμφερόντων Gnosis Investments. Το έργο προβλέπει την ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου, δυναμικότητας 112 δωματίων, το οποίο θα φέρει το brand της Radisson και θα κάνει το ντεμπούτο του στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας στο τέλος του 2024.
 • Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε οικοδομική άδεια για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων με υπόγειους χώρους στάθμευσης και φυτεμένο δώμα. Το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης και ανήκει στην εταιρία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. Πρόκειται για τη νέα προσθήκη του ομίλου Electra Hotels & Resorts στη συμπρωτεύουσα, επένδυση προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ.
 • Η Πολεοδομία του Δήμου Πειραιά ενέκρινε οικοδομική άδεια για αλλαγή χρήσης οκταώροφης οικοδομής με υπόγειο, ημιώροφο και δώμα από καταστήματα σε γραφεία ξενοδοχείων 4 αστέρων. Το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Κέκροπος και Γ. Κασιμάτη και Καποδιστρίου στον Πειραιά και ανήκει στην εταιρία WILTON HOLDINGS Α.Ε.

Ανεβάζει ταχύτητα και η υπόλοιπη Ελλάδα

 • Ειδικότερα, η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας ενέκρινε οικοδομική άδεια για ανέγερση ξενοδοχείου 5 αστέρων και 32 κλινών. Η μονάδα βρίσκεται στα Σύβοτα και ανήκει στην εταιρία EXCLUSIVE LUXURY VILLAS.
 • Η Πολεοδομία του Δήμου Ηλιδας προχώρησε σε αναθεώρηση οικοδομικής άδειας για αλλαγή χρήσης camping σε ξενοδοχείο επιπλωμένων διαμερισμάτων 4 αστέρων και για αλλαγή επιβλέποντος. Το κατάλυμα βρίσκεται στον οικισμό Γλύφα και ανήκει στην κ. Γεωργία Τσαμάδου.
 • Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης προχώρησε σε προέγκριση για αναθεώρηση οικοδομικής άδειας για αλλαγή χρήσης από ενοικιαζόμενα δωμάτια σε ξενοδοχείο 5 αστέρων. Το ακίνητο βρίσκεται στη θέση Κόκκινος Πετρίτης στο Δερβένι και ανήκει κατά 50% στην εταιρία Π. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και κατά 50% στην ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΕΤΡΙΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ Α.Ε.
 • Η Πολεοδομία του Δήμου Νέας Προποντίδας αποφάσισε την αναθεώρηση οικοδομικής άδειας για ξενοδοχείο κλασικού τύπου 5 αστέρων. Το κατάλυμα βρίσκεται στον οικισμό Ν. Ποτίδαια και ανήκει στην εταιρία AF PARTNERS -ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.
 • Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αργοστολίου προχώρησε σε αναθεώρηση της πράξης 555410/22 ΕΥΠΑΤΕ για ανέγερση ξενοδοχείου 5 αστέρων και 204 κλινών. Το συγκρότημα βρίσκεται στη θέση Παλιοσταφίδα-Τσουρούνα στον εκτός σχεδίου περιοχή Λάσσης εντός ΖΟΕ και ανήκει στην εταιρία ΤΡΙΗΡΗΣ ΑΞΤΕ.
 • Οικοδομική άδεια για την ίδρυση ξενοδοχείου 4 αστέρων κλασικού τύπου ενέκρινε η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Πάργας. Η μονάδα βρίσκεται στον οικισμό Χρυσογιάλι και ανήκει στην εταιρία ΕΜΚ LUXURY ESCAPES.
 • Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας παραχώρησε οικοδομική άδεια για ανέγερση ξενοδοχείου 3 αστέρων. Το κατάλυμα βρίσκεται στην οδό Αθηνάς στην περιοχή Πλαταριά και ανήκει στην εταιρία CAESARS S ΙΚΕ.
 • Επιπλέον, προχώρησε σε ενημέρωση οικοδομικής άδειας για την ολοκληρωμένη ανακαίνιση υφιστάμενου ξενοδοχείου και αναβάθμιση από 1 αστέρι σε 4 αστέρια. Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή Σύβοτα και ανήκει στην εταιρία ΜΟΥΡΤΕΜΕΝΟ Α.Ε.
 • Η Πολεοδομία του Δήμου Μονεμβασιάς αποφάσισε την προέγκριση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση 5άστερου ξενοδοχείου, 20 κλινών, με πισίνα και υπόγειο. Το κατάλυμα βρίσκεται στη δημοτική οδό Αγ. Φωκά στον οικισμό Ξιφία και ανήκει στην εταιρία ΞΙΦΙΑΣ REAL ESTATE MAE.

Σύνδεσμος πηγής

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments

Τουρισμός: «Πράσινο φως» σε 30 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις – Ελεύθερος Τύπος


Αίφνης με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επενδύσεις σε ξενοδοχειακές υποδομές ανά την επικράτεια, καθώς η αγορά αναμένει μία ακόμα χρονιά-ρεκόρ για τον τουρισμό.

Ηδη στα… σκαριά βρίσκονται πολυάριθμα projects που αφορούν σε όλες τις κατηγορίες, με έμφαση, κυρίως, σε εκείνες των 4 και 5 αστέρων.

Στο επενδυτικό ραντάρ παραμένουν οι εδραιωμένοι προορισμοί που προσελκύουν παραδοσιακά ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο, ενώ δυναμικά μπαίνουν και λιγότερο γνωστοί ανερχόμενοι τουριστικοί προορισμοί.

Στο πλαίσιο αυτό «πράσινο φως» έλαβαν το τελευταίο δίμηνο 30 ξενοδοχειακές επενδύσεις, προϋπολογισμού αρκετών δεκάδων εκατ. ευρώ, σε όλη την Ελλάδα, καθώς οι αρμόδιοι φορείς ενέκριναν τις σχετικές διαδικασίες αδειοδότησης, οι οποίες περιλαμβάνουν αναβαθμίσεις, ανακατασκευές και περιβαλλοντικές εγκρίσεις.

«Πρωταγωνιστούν» Αιγαίο και Ιόνιο

 • Η Πολεοδομία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχώρησε σε προέγκριση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση ξενοδοχείου 5 αστέρων στη Σχοινούσα. Το κατάλυμα βρίσκεται στην περιοχή Λαγκάδι Σχοινούσας και ανήκει στην εταιρία ΛΑΓΚΑΔΙ ΙΚΕ.
 • Επιπλέον, ενέκρινε οικοδομική άδεια για ανέγερση ξενοδοχείου 4 αστέρων στον οικισμό Σαγκρί, το οποίο ανήκει στην κ. Ειρήνη Δημητροκάλλη.
 • Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας προχώρησε σε ενημέρωση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση ξενοδοχείου κατηγορίας 5 αστέρων στην περιοχή Θόλος στην Οία, που ανήκει κατά 99% στην εταιρία ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. και κατά 1% στον κ. Χρήστο Παπαδάκη.
 • Παράλληλα παραχώρησε σε προέγκριση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση ξενοδοχείου 4 αστέρων, 40 κλινών. Το κατάλυμα βρίσκεται στον Δήμο Ιητών της Ιου και ανήκει στην εταιρία WHITE ARK SINGLE MEMBER PC.
 • Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μυτιλήνης ενέκρινε ενημέρωση οικοδομικής άδειας για επισκευή, ανακαίνιση, αντικατάσταση στεγών και εσωτερικές διαρρυθμίσεις για την αναβάθμιση του ξενοδοχείου «ΖΑΪΡΑ» από τρία αστέρια σε τέσσερα. Η μονάδα βρίσκεται στη Σκάλα Λουτρών και φορέας του έργου είναι η εταιρία ELAITIS EVENTS A.E.
 • Την ίδια στιγμή η Πολεοδομία Ρόδου ενέκρινε την ανέγερση ξενοδοχείου 4 αστέρων, αποτελούμενο από δύο (2) διώροφες οικοδομές, με εσωτερικό εξώστη (πατάρι), υπόγειο, κολυμβητικές δεξαμενές και υφιστάμενο κτίσμα (το οποίο θα επισκευασθεί). Το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Ι. Καποδιστρίου 30-32 και Στρ. Ζήση 76 στην πόλη της Ρόδου και ανήκει στην SGS – ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.
 • Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Βορείου Αιγαίου ενέκρινε την υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ) κύριου ξενοδοχειακού καταλύματος εκμεταλλεύσεως ΦΩΤΙΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ Α.Ε. στη θέση Τσιπούρι Μήθυμνας, του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Πρόκειται για μονάδα 4 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 46 κλινών.
 • Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχώρησε σε αναθεώρηση οικοδομικής άδειας για αλλαγή χρήσης από κατοικία σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, για αύξηση όγκου και αλλαγή μηχανολόγου. Το κατάλυμα βρίσκεται στη Νάξο και ανήκει κατά 50% στην κ. Βικτωρία Τσαβού και κατά 50% στον κ. Μιχαήλ Σαντοριναίο.
 • Οικοδομική άδεια για εργασίες επισκευής, αλλαγή διαρρύθμισης, αλλαγή όψεων, προσθήκη κολυμβητικών δεξαμενών, διαμόρφωση χώρου και διακοσμητικών στοιχείων και κατεδάφιση υφιστάμενου κτίσματος σε υφιστάμενο ξενοδοχείο 5 αστέρων ενέκρινε και η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων. Η μονάδα βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Κέρκυρας-Λευκίμμης στον οικισμό Μπενίτσες και ανήκει στην ERDA TERRA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.
 • Η Πολεοδομία του Δήμου Μυκόνου προχώρησε σε προέγκριση οικοδομικής άδειας για ανέγερση ξενοδοχείου τριών αστέρων με υπόγειο. Φορέας του έργου είναι η εταιρία Χ.Κ. ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
 • Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας αποφάσισε την προέγκριση οικοδομικής άδειας για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων (αλλαγή χρήσης υπάρχουσας κατοικίας σε ξενοδοχείο και ανέγερση νέων ισόγειων κτιρίων). Το κατάλυμα βρίσκεται στην Ανάφη και ανήκει στην εταιρία ΑΦΟΙ ΔΡΟΣΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΠΕ.
 • Επιπλέον, η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δωδεκανήσου ενέκρινε την υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις υπό ανέγερση κύριου τουριστικού καταλύματος (ξενοδοχείο) άνευ εγκεκριμένου διακριτικού τίτλου κατηγορίας 4 αστέρων, δυναμικότητας 98 κλινών επί δημοτικής οδού, στην εκτός σχεδίου περιοχή Αφάντου, Δ.Ε. Αφάντου, Δ. Ρόδου. Φορέας του έργου είναι η ARPA MAXION HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.
 • Η Πολεοδομία του Δήμου Θήρας προχώρησε στην προέγκριση οικοδομικής άδειας για ανέγερση ξενοδοχείου 4 αστέρων. Το ακίνητο βρίσκεται στον οικισμό Μυλοπότα της Ιου και ανήκει κατά 50% στον κ. Δημήτριο Μυκονιάτη και κατά 50% στον κ. Μάρκο Μυκονιάτη.
 • Το τμήμα Περιβαλλοντικού και Χωρικού Σχεδιασμού Δωδεκανήσου ενέκρινε περιβαλλοντικούς όρους και περιορισμούς για το έργο: «Νέα ξενοδοχειακή μονάδα, κατηγορίας 5 αστέρων, δυναμικότητας 420 κλινών, στη θέση “Πεδιάς Καρδάμαινας”, του Δήμου Κω». Αρμόδιος φορέας για την κατασκευή και τη λειτουργία του έργου είναι η εταιρία ΛΟΥΞΟΥΡΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΩΣ ΙΚΕ.
 • Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας αποφάσισε τη χορήγηση άδειας κατασκευής ξενοδοχειακής μονάδας σε οικόπεδο φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρίας ΑΚΤΗ ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. στη θέση «Αγιοι Θεόδωροι» του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, με τον όρο να κατατεθεί νέα μελέτη στην οποία η ξενοδοχειακή μονάδα να είναι αναμορφωμένη ως προς το ύψος και το πλάτος και με διάσπαση των όγκων, ώστε να προστατεύεται ο Ναός των Αγίων Θεοδώρων και να μη λειτουργεί ανταγωνιστικά ως προς αυτόν.
 • Η διεύθυνση προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων ενέκρινε, υπό όρους, το έργο «Ανέγερση ξενοδοχείου 3 αστέρων με υπόγειο και αποπεράτωση ημιτελούς κτίσματος», σε οικόπεδο εντός του οικισμού Καμαρίου Επισκοπής Γωνιάς στη Σαντορίνη, φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρίας Skybay IKE.
 • Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ρόδου προχώρησε σε προέγκριση οικοδομικής άδειας για ξενοδοχείο 5 αστέρων και 730 κλινών. Το ακίνητο βρίσκεται στον οικισμό Γεννάδιον στη Νότια Ρόδο και ανήκει στην εταιρία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΕΔΙΕΥΣ Α.Ε.
 • Τέλος, η Πολεοδομία του Δήμου Πάρου αποφάσισε την προέγκριση οικοδομικής άδειας για νέο ξενοδοχείο. Το κατάλυμα βρίσκεται στον οικισμό Παράσπορο στην Παροικιά και ανήκει στην κ. Αικατερίνη Λέστου.

Εντονη δραστηριότητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 • Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων προχώρησε σε προέγκριση οικοδομικής άδειας για αποκατάσταση, ανάδειξη και αξιοποίηση δύο όμορων διατηρητέων κτιρίων, αλλαγή χρήσης σε ξενοδοχείο και λειτουργική συνένωση στη στάθμη του ισογείου. Το κατάλυμα βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως 31 και Υπατίας. Διαχειριστής της αίτησης είναι η ΕΠΑΚΡΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. και φορέας του έργου η Metropolis 31 Golden Horizon One. Το «πράσινο φως» αφορά το project της ισραηλινών συμφερόντων Gnosis Investments. Το έργο προβλέπει την ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου, δυναμικότητας 112 δωματίων, το οποίο θα φέρει το brand της Radisson και θα κάνει το ντεμπούτο του στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας στο τέλος του 2024.
 • Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε οικοδομική άδεια για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων με υπόγειους χώρους στάθμευσης και φυτεμένο δώμα. Το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης και ανήκει στην εταιρία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. Πρόκειται για τη νέα προσθήκη του ομίλου Electra Hotels & Resorts στη συμπρωτεύουσα, επένδυση προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ.
 • Η Πολεοδομία του Δήμου Πειραιά ενέκρινε οικοδομική άδεια για αλλαγή χρήσης οκταώροφης οικοδομής με υπόγειο, ημιώροφο και δώμα από καταστήματα σε γραφεία ξενοδοχείων 4 αστέρων. Το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Κέκροπος και Γ. Κασιμάτη και Καποδιστρίου στον Πειραιά και ανήκει στην εταιρία WILTON HOLDINGS Α.Ε.

Ανεβάζει ταχύτητα και η υπόλοιπη Ελλάδα

 • Ειδικότερα, η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας ενέκρινε οικοδομική άδεια για ανέγερση ξενοδοχείου 5 αστέρων και 32 κλινών. Η μονάδα βρίσκεται στα Σύβοτα και ανήκει στην εταιρία EXCLUSIVE LUXURY VILLAS.
 • Η Πολεοδομία του Δήμου Ηλιδας προχώρησε σε αναθεώρηση οικοδομικής άδειας για αλλαγή χρήσης camping σε ξενοδοχείο επιπλωμένων διαμερισμάτων 4 αστέρων και για αλλαγή επιβλέποντος. Το κατάλυμα βρίσκεται στον οικισμό Γλύφα και ανήκει στην κ. Γεωργία Τσαμάδου.
 • Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης προχώρησε σε προέγκριση για αναθεώρηση οικοδομικής άδειας για αλλαγή χρήσης από ενοικιαζόμενα δωμάτια σε ξενοδοχείο 5 αστέρων. Το ακίνητο βρίσκεται στη θέση Κόκκινος Πετρίτης στο Δερβένι και ανήκει κατά 50% στην εταιρία Π. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και κατά 50% στην ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΕΤΡΙΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ Α.Ε.
 • Η Πολεοδομία του Δήμου Νέας Προποντίδας αποφάσισε την αναθεώρηση οικοδομικής άδειας για ξενοδοχείο κλασικού τύπου 5 αστέρων. Το κατάλυμα βρίσκεται στον οικισμό Ν. Ποτίδαια και ανήκει στην εταιρία AF PARTNERS -ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.
 • Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αργοστολίου προχώρησε σε αναθεώρηση της πράξης 555410/22 ΕΥΠΑΤΕ για ανέγερση ξενοδοχείου 5 αστέρων και 204 κλινών. Το συγκρότημα βρίσκεται στη θέση Παλιοσταφίδα-Τσουρούνα στον εκτός σχεδίου περιοχή Λάσσης εντός ΖΟΕ και ανήκει στην εταιρία ΤΡΙΗΡΗΣ ΑΞΤΕ.
 • Οικοδομική άδεια για την ίδρυση ξενοδοχείου 4 αστέρων κλασικού τύπου ενέκρινε η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Πάργας. Η μονάδα βρίσκεται στον οικισμό Χρυσογιάλι και ανήκει στην εταιρία ΕΜΚ LUXURY ESCAPES.
 • Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας παραχώρησε οικοδομική άδεια για ανέγερση ξενοδοχείου 3 αστέρων. Το κατάλυμα βρίσκεται στην οδό Αθηνάς στην περιοχή Πλαταριά και ανήκει στην εταιρία CAESARS S ΙΚΕ.
 • Επιπλέον, προχώρησε σε ενημέρωση οικοδομικής άδειας για την ολοκληρωμένη ανακαίνιση υφιστάμενου ξενοδοχείου και αναβάθμιση από 1 αστέρι σε 4 αστέρια. Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή Σύβοτα και ανήκει στην εταιρία ΜΟΥΡΤΕΜΕΝΟ Α.Ε.
 • Η Πολεοδομία του Δήμου Μονεμβασιάς αποφάσισε την προέγκριση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση 5άστερου ξενοδοχείου, 20 κλινών, με πισίνα και υπόγειο. Το κατάλυμα βρίσκεται στη δημοτική οδό Αγ. Φωκά στον οικισμό Ξιφία και ανήκει στην εταιρία ΞΙΦΙΑΣ REAL ESTATE MAE.

Σύνδεσμος πηγής

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments