Τουριστικό αξιοθέατο οι κερασιές στην Πιερία [Βίντεο]

0
25
Τουριστικό αξιοθέατο οι κερασιές στην Πιερία [Βίντεο]


Η ιδέα για τις «Ανθισμένες Διαδρομές» προέρχεται από το εντυπωσιακό φαινόμενο των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας αλλά και το πώς έχουν αξιοποιήσει παρόμοιες ανθοφόρες καλλιέργειες άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως ενημερώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Πρότεινα αυτή την ιδέα στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, για να φτιάξουμε έναν digital map (ηλεκτρονικό χάρτη) και από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου θα μπορεί κάποιος να βρίσκει πού υπάρχει εντυπωσιακή ανθοφορία σε όλη τη διάρκεια του έτους και μπορεί να την επισκεφθεί», ανέφερε η κα Γκερέκου.

Πιερία: Η ανθοφορία «επίκεντρο» της οικονομίας

Όπως εξήγησε η κυρία Γκερέκου, οι Διαδρομές αφορούν όλη τη χώρα, αλλά μέχρι να υλοποιηθεί το project, ο ΕΟΤ προχώρησε στην υλοποίηση αυτών των προπομπών που έχουν ενδιαφέρον.

«Θέλουμε, αυτή η γιορτή να γίνει θεσμός και να συνδυάσει την ανθοφορία με τα τοπικά προϊόντα και τα πολιτιστικά δρώμενα και σιγά σιγά να γίνει προορισμός για τους Έλληνες και τους ξένους», όπως είπε.

Για να γίνει αυτός ο χάρτης εφικτός, σε συνεργασία με το Γεωπονικό πανεπιστήμιο θα τοποθετηθούν αισθητήρες σε περιοχές με δενδρώδεις καλλιέργειες, που θα παρακολουθούν πότε έρχεται η ανθοφορία, για να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προετοιμαστούν έγκαιρα για την επίσκεψή τους.

Οι ανθισμένες κερασιές

Επισκέπτες και κάτοικοι της περιοχής πήραν μέρος στις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν ο Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής, ξεναγήθηκαν από τοπικούς παραγωγούς και γεωπόνους και παρακολούθησαν μουσικοχορευτικά δρώμενα.

Γεύτηκαν επίσης γλυκά του κουταλιού, λικέρ και άλλα εδέσματα με βάση το κεράσι, και εντυπωσιάστηκαν από τις δεκάδες ζωγραφιές μαθητών από σχολεία της περιοχής, που είχαν αναρτηθεί με επιμέλεια στα κλαδιά των κερασιών.

Στον Κολινδρό (πληθυσμός 2500 κάτοικοι) καλλιεργούνται περισσότερα από χίλια στρέμματα κερασιών, με παραγωγή που φτάνει έως και τους χίλιους τόνους τον χρόνο. Ο Κολινδρός είναι η ιστορική έδρα του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, που συγκροτείται από 17 κοινότητες.

Λάκης Λαζόπουλος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό – Εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από λιποθυμικό επεισόδιο [Βίντεο]

Ιωάννινα: Συνελήφθη φυγόποινος απατεώνας στο τελωνείο

Δύο επ’ αυτοφώρω συλλήψεις για κλοπές στην Θεσσαλονίκη

Σύνδεσμος πηγής