Ποιες Τροφές και Ροφήματα Πρέπει να Αποφεύγουμε κατά τη Διάρκεια μιας Πτήσης;
Εισαγωγή
Πετώντας, είναι φυσικό να αναζητούμε τρόπους για να κάνουμε την εμπειρία μας πιο ευχάριστη, συμπεριλαμβανομένου και του φαγητού που καταναλώνουμε. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές τροφές και ποτά που μπορούν να μας προκαλέσουν πεπτικές δυσκολίες και να επηρεάσουν τη συνολική μας υγεία κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ο πρώην αεροσυνοδός Alex Quigley μας προειδοποιεί για τα "επικίνδυνα" τρόφιμα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα.
Κίνδυνοι από τα Ροφήματα
Αρχικά, ας ρίξουμε μια ματιά στα ροφήματα. Σύμφωνα με τον Quigley, το νερό που χρησιμοποιείται για την παρασκευή ζεστών ροφημάτων, όπως ο καφές και το τσάι, αποθηκεύεται σε δεξαμενές που μπορεί να παραμένουν στάσιμες για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη βακτηρίων, καθιστώντας τη κατανάλωση αυτών των ροφημάτων επικίνδυνη. Έτσι λοιπόν, είναι σοφό να το ξανασκεφτούμε πριν παραγγείλουμε έναν καφέ στον αέρα.
Προσοχή στο Κρέας
Εξίσου σημαντική είναι και η προσοχή μας στα κρεατικά. Ο Quigley επισημαίνει ότι το κρέας μπορεί να μην έχει καταψυχθεί σωστά, εξαιτίας των ανεπαρκών συνθηκών που επικρατούν στα αεροπλάνα. Επιπλέον, τα μαγειρεμένα γεύματα μπορεί να μην αποθηκεύονται σωστά ή να έχουν υπερβεί τον χρόνο αποθήκευσής τους, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές.
Τροφές που Προκαλούν Αέρια
Εκτός από τα κρέατα και τα ροφήματα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και με τις τροφές που καταναλώνουμε. Τροφές όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα φασόλια, τα λιπαρά φαγητά και τα πράσινα λαχανικά μπορεί να προκαλέσουν αέρια και δυσφορία. Ακόμα, τα αναψυκτικά και το αλκοόλ είναι εξίσου επιβλαβή, καθώς μπορούν να υποβαθμίσουν την ποιότητα του αέρα στην καμπίνα και να δημιουργήσουν συμπτώματα αφυδάτωσης και δυσαρέσκειας.
Ακανόνιστη Υγιεινή των Τροφίμων
Δυστυχώς, η υγιεινή των τροφίμων στην αεροπορική βιομηχανία έχει προκαλέσει πολλές καταγγελίες. Υπάρχουν αναφορές επιβατών για αηδιαστικά ευρήματα, όπως κατσαρίδες στα γεύματά τους. Επί παραδείγματι, τον Σεπτέμβριο, μια επιβάτης δημοσίευσε φωτογραφίες από μια νεκρή κατσαρίδα που βρήκε στην ομελέτα της κατά τη διάρκεια πτήσης από το Δελχί στη Νέα Υόρκη. Σε άλλη περίπτωση, ένα ποντίκι εντοπίστηκε σε γεύμα ενός επιβάτη, αναγκάζοντας την πτήση να επιστρέψει πίσω.
Επιπρόσθετα, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) σφράγισε τις εγκαταστάσεις τροφοδοσίας της Delta μετά από επιθεώρηση, όπου διαπιστώθηκε πρόβλημα ασφάλειας τροφίμων.
Συμπέρασμα
Είναι προφανές ότι η επιλογή των τροφίμων και των ροφημάτων που καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης απαιτεί προσοχή. Εξασφαλίζοντας ότι αποφεύγουμε τις επικίνδυνες επιλογές, μπορούμε να κάνουμε τις πτήσεις μας πιο αναπαυτικές και χωρίς προβλήματα. Μην ξεχνάτε να είστε προσεκτικοί και να επιλέγετε τροφές που όχι μόνο θα σας γεμίσουν, αλλά και θα διασφαλίσουν την υγεία σας στον αέρα.