Η νέα Heinz Spaghetti Carbonara έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο από την ημέρα που κυκλοφόρησε. Ο «πόλεμος της καρμπονάρας» έχει φέρει στο προσκήνιο χιλιάδες υποστηρικτές της παραδοσιακής ιταλικής συνταγής, οι οποίοι καταδικάζουν τις προθέσεις της Heinz.
Στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το The Standard, υπάρχουν ποικίλες απόψεις για το προϊόν, με σχόλια όπως «Μυρίζει σαν χίλιες άδειες γραφείου» και «Η μυρωδιά και η εμφάνιση αυτής της “τροφής”, όπως με ενοχλεί να την αποκαλώ, θυμίζουν την κακοφτιαγμένη τροφή για γάτες» μέχρι άλλες που την περιγράφουν ως μια τολμηρή προσπάθεια.
Αρκετά από τα αρνητικά σχόλια για την κονσέρβα καρμπονάρας
«Η πρώτη επαφή με την νέα καρμπονάρα της Heinz σε κονσέρβα προκάλεσε απογοήτευση. Η εξωτερική της εμφάνιση ήταν μπερδεμένη και αποθαρρυντική. Αλλά το πιο απογοητευτικό ήταν το περιεχόμενο: περιλάμβανε πανσέτα, ζυμαρικά που θύμιζαν σκουλήκια, και μια σάλτσα που έμοιαζε με βλέννα. Με χρυσά γράμματα, η ετικέτα προειδοποιούσε ότι δεν περιέχει τεχνητά χρώματα. Αυτά δεν είναι αναγκαία, καθώς κανείς δεν θα ετοίμαζε σκόπιμα μια τέτοια πάστα που μοιάζει με κόλλα. Ο Μάικ προσθέτει λίγο νερό στην κατσαρόλα ενώ μαγειρεύει την καρμπονάρα», αναφέρει ένας κριτικός.
«Όταν το μπολ φτάνει, το άρωμα δεν βελτιώνεται. Μυρίζει σαν χίλιες άδειες σχολικές καντίνες – καλά, από τη δεκαετία του ’90 – και τα ζυμαρικά είναι κυρίως κρυμμένα από κάτω», παρατηρεί κάποιος άλλος κριτής.
«Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα μπορούν να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ωστόσο, η μυρωδιά και η όψη αυτού του προϊόντος (που πραγματικά δυσκολεύομαι να αποκαλέσω τροφή) θυμίζουν ακατάστατη τροφή για γάτες. Πρέπει να μεταφερθεί σε τηγάνι ή μπολ για να ζεσταθεί, γεγονός που δημιουργεί μια δυσάρεστη μυρωδιά υπερβολικά επεξεργασμένου φαγητού. Ίσως η Heinz σκέφτεται ότι αυτό δεν έχει σημασία, αφού όποιος επιθυμεί να αγοράσει αυτή την καρμπονάρα πιθανότατα δεν έχει γυναίκα ή φίλη», προσθέτει κάποιος κριτής.
«Η πανσέτα —που αναγράφεται ως «τραγανή»— εμφανίζεται από το μίγμα σαν μικροσκοπικά, λαστιχωτά κομμάτια που θυμίζουν ακαθαρσίες αρουραίου σε αυτή τη λασπωμένη, αδιάφορη κρέμα ζυμαρικών. Είμαι εξαιρετικά ευγνώμον που δεν έχω ιταλική καταγωγή, καθώς μπορεί οι πρόγονοί μου να με παρακολουθούσαν να τρώω κάτι που ισχυριζόταν ότι είναι ιταλικής προέλευσης», σχολιάζει άλλος κριτής.