Το 1994, η Τελεσίλλα Λαμπέα εκφράζει την αντίθεσή της στις δηλώσεις της δημοσιογράφου Σεμίνας Διγενή, αναφέροντας: «Ψέματα, ψέματα, αυτά είναι δημιουργήματα όσων ήθελαν να βλάψουν την επανάσταση». Αναφέρεται στα βασανιστήρια που υπέστησαν οι πολίτες που αντιστάθηκαν στη βία και την κρατική καταστολή κατά την περίοδο της Επταετίας.
Η Λαμπέα, που επισκέπτεται συχνά τις φυλακές Κορυδαλλού, νιώθει «ντροπή» για εκείνους που φυλάκισαν τους συνταγματάρχες. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι συνεργάτες των συνταγματαρχών καταδικάστηκαν σε ποινές-χάδι και αρκετοί από αυτούς παρέμειναν στο στρατό και αποστρατεύτηκαν λίγα χρόνια αργότερα.
Αναφερόμενη στα βασανιστήρια του Σπύρου Μουστακλή, τα οποία τον άφησαν ανάπηρο, η Λαμπέα τα περιγράφει ως «ένα χαστούκι παραπάνω». Ο Μουστακλής απεβίωσε τον Απρίλιο του 1986.
Ένα σπάνιο ντοκουμέντο περιλαμβάνει αποσπάσματα από τη γνωστή «συνέντευξη» του Νίκου Μαστοράκη με φοιτητές, λίγο μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Οι ερωτήσεις του Μαστοράκη έχουν ανακριτικό ύφος και αποσκοπούν στην αποδόμηση της επαναστατικής πράξης των φοιτητών, προσπαθώντας να εντοπίσει προβοκατόρικες δυνάμεις που συμμετείχαν στο Πολυτεχνείο «από διάθεση περιπέτειας». Ωστόσο, δεν καταφέρνει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. Οι φοιτητές που ερωτήθηκαν υπήρξαν θύματα ανάκρισης και ξυλοδαρμού από τις δυνάμεις της ΕΑΤ-ΕΣΑ, γεγονός που καθιστά το video τρομακτικό.
«Μαυρίζετε χωρίς ηλιοθεραπεία» (ατάκα Εσατζή προς ανακρινόμενους, που αποτυπώνει το μαύρο χιούμορ σχετικά με την κακοποίηση που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης).
Στο video συμμετέχει επίσης ο Σπυρίδων Ζουρνατζής, υπουργός Τύπου της κυβέρνησης Παπαδόπουλου, ο οποίος δικαιολογεί τις ενέργειες της χούντας στο Πολυτεχνείο και αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη για τον θάνατο πολιτών. Αυτή η στάση του Ζουρνατζή αποκαλύπτει την απόλυτη άρνηση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εκείνη την περίοδο.