Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΕΟΔΥ: Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου νέος πρόεδρος - Γιατί αποχώρησε ο Θεοκλής Ζαούτης

ΕΟΔΥ: Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου νέος πρόεδρος – Γιατί αποχώρησε ο Θεοκλής Ζαούτης


Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου θα είναι ο νέος επικεφαλής του ΕΟΔΥ έπειτα από τις αλλαγές οι οποίες έγιναν στον οργανισμό. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου θα αντικαταστήσει τον Θεοκλή Ζαούτη που δήλωσε παραίτηση λίγες ώρες πριν από την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, που επρόκειτο να γίνει σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντικατάσταση του κ. Ζαούτη είχε δρομολογηθεί προ της πλημμύρας στη Θεσσαλία ενώ χθες ανακοινώθηκε εσωτερικά η νέα σύνθεση του ΔΣ ΕΟΔΥ. Μάλιστα είχε προηγηθεί πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Υγείας με αλλαγές στη δομή του οργανισμού.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πεδίο με το νέο πρόεδρο ο οποίος προΐστατο μέχρι πρότινος του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μάλιστα, το Εργαστήριο αυτο αποτελεί και Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ και έχει προσωπικό του ΕΟΔΥ επί μονίμου βάσεως στο εργαστήριο.

Η κ. Αγαπηδάκη, συνεργάζεται τόσο με τον κ. Χατζηχριστοδουλου οσο και με τους επικεφαλής του εργαστηρίου, αλλά και τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ που συνδράμουν στο έργο της επιδημιολογικής επιτήρησης στην περιοχή.

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Δημοφιλέστερα Αρθρα