Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΕποχιακές αλλεργίες και παιδιά: Τα συμπτώματα που απαιτούν προσοχή από τους γονείς...

Εποχιακές αλλεργίες και παιδιά: Τα συμπτώματα που απαιτούν προσοχή από τους γονείς – Όσα πρέπει να προσέχουν

Για τις εποχικές αλλεργίες στα παιδιά μίλησε το πρωί της Δευτέρας (31/7) ο αλλεργιολόγος, Χρήστος Γρηγορέας συμβουλεύοντας τους γονείς τι πρέπει να κάνουν. Όπως τόνισε ο γιατρός «ως αλλεργία χαρακτηρίζεται κάθε ανώμαλη ή υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού σε ουσίες οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν είναι επικίνδυνες ή βλαβερές για τον οργανισμό».

«Οι ουσίες αυτές μπορεί να εισέλθουν στο σώμα μέσω της εισπνοής, της κατάποσης, ή με την επαφή στο δέρμα» διευκρίνισε ο Χρήστος Γρηγορέας και συμπλήρωσε «λόγω της κλιματικής αλλαγής φαίνεται να έχει επιμηκυνθεί η περίοδος των ανοιξιάτικων αλλεργιών».

Επιπλέον, όπως ανέφερε το καλοκαίρι υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορούν να πυροδοτήσουν αλλεργική ρινίτιδα και άσθμα.

Τα συμπτώματα που απαιτούν προσοχή από τους γονείς

Χαρακτηριστικά συμπτώματα που θα πρέπει να έχουν την προσοχή τους οι γονείς είναι: το μπούκωμα, η καταρροή, το φτέρνισμα και ο βήχας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κλιματιστικό επηρεάζει τους ασθενείς με άσθμα.

Ποιες τροφές πυροδοτούν τις τροφικές αλλεργίες

Γάλα, αυγό, ξηροί καρποί είναι μερικές τροφές που πυροδοτούν αλλεργία.

Το βασικό με τις τροφικές αλλεργίες είναι ότι προκαλούν αλλεργικό σοκ.

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Δημοφιλέστερα Αρθρα