35.4 C
Athens
ΑρχικήΥγείαΤι συζήτησε ο Χρυσοχοΐδης με την Κύπρια ομόλογό του

Τι συζήτησε ο Χρυσοχοΐδης με την Κύπρια ομόλογό του

Η υπουργός Υγείας της Κύπρου, Δρ Πόπη Κανάρη, συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα με τον υπουργό Υγείας της Ελλάδας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για να συζητήσουν θέματα που αφορούν τις μεταμοσχεύσεις. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη, και ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Στο περιθώριο της συνάντησης οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις και επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στα θέματα που άπτονται των χαρτοφυλακίων τους, με απώτερο στόχο, την προστασία και προαγωγή της υγείας των πολιτών των δύο χωρών. Ειδικότερα, συζήτησαν την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης, προαγωγής της υγείας, έγκαιρης ανίχνευσης χρόνιων νοσημάτων και την εφαρμογή ανιχνευτικών πληθυσμιακών προγραμμάτων. Επικεντρώθηκαν στα προβλήματα της παιδικής παχυσαρκίας και του καπνίσματος και στην ανάγκη εφαρμογής προγραμμάτων αντιμετώπισής τους, καθώς και στην ανταλλαγή σχετικής εμπειρογνωμοσύνης στον εν λόγω τομέα.

Ακολούθως, οι δύο υπουργοί συζήτησαν το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων, θέματα που αφορούν την οικονομική βιωσιμότητα, την οργάνωση και τη λειτουργία των συστημάτων υγείας των δύο χωρών, καθώς και το σημαντικό ζήτημα της παρατηρούμενης έλλειψης επαγγελματιών υγείας, ειδικότερα, νοσηλευτών.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, θέμα για το οποίο αποφασίστηκε η συνομολόγηση συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών. Στόχος της συμφωνίας θα είναι η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου και του Συμβουλίου Μεταμοσχεύσεων, με το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας και τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, για την προαγωγή της δωρεάς οργάνων και την αύξηση της προσβασιμότητας των ασθενών των δύο χωρών σε μοσχεύματα, μέσω εφαρμογής της διαδικασίας των διασταυρούμενων (χιαστί) μεταμοσχεύσεων νεφρού. Αφού οριστικοποιηθούν οι όροι της συμφωνίας και από τις δύο πλευρές, θα ακολουθήσει υπογραφή της, εντός Φθινοπώρου.

Επιπλέον, συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα που απασχολούν τον τομέα της υγείας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως τα θέματα της ετοιμότητας και ανταπόκρισης σε κρίσεις υγείας (επιδημίες/πανδημίες), θέματα που αφορούν στην αναθεώρηση της νομοθεσίας για τα φαρμακευτικά προϊόντα και στην προώθηση της εφαρμογής της ψηφιακής πολιτικής και της ηλεκτρονικής υγείας στα κράτη – μέλη.

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Ποιο είναι το πιο υγιεινό γλυκαντικό; Η νούμερο ένα επιλογή σύμφωνα με τους διατροφολόγους – Monomaxos

Φυσικό ή τεχνητό γλυκαντικό, τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση του καφέ, του τσαγιού, του πλιγούρι βρώμης, του απλού γιαουρτιού και άλλων...

Έξι υγιεινά ντρέσινγκ για κάθε τύπο σαλάτας – Monomaxos

Τις προάλλες σκεφτόμουν τη συνήθεια της αείμνηστης μητέρας μου να πνίγει ένα...

Είμαι 53 αλλά έχω μεταβολισμό 38 ετών. Να πώς το έκανα – Monomaxos

Η μεγαλύτερη αλλαγή ήταν να τρώω περισσότερο άπαχο κρέας, καθώς φυσικά κλίνω...

Δημοφιλέστερα Αρθρα

Η Τουρκία αυξάνει την ένταση στα ανοιχτά της Κάσου με παραβιάσεις και συσσωρεύσεις πολεμικών πλοίων (εικόνες)

Το υπουργείο Εξωτερικών λαμβάνει μέτρα σε όλα τα επίπεδα για την «εκτόνωση» της κατάστασης που δημιουργήθηκε νότια της Κάσου και της Καρπάθου με αφορμή...

Οι Παλαιστίνιοι υπέγραψαν συμφωνία ενότητας με τη μεσολάβηση της Κίνας

#Οι #Παλαιστίνιοι #υπέγραψαν #συμφωνία #ενότητας #με #τη #μεσολάβηση #της #Κίνας

Έλλη Κοκκίνου για την Αγορά της: “I am 53, I am 27 years old”

Η Έλλη Κοκκίνου έκανε δηλώσεις μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και την Κονι Μεταξά σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, η τραγουδίστρια αναφέρθηκε και...

Νίνο: “Δεν είχα ποτέ επαφή με ναρκωτικά ή αλκοόλ. Αυτό είναι μύθος”

ΑΥΤΟΣ παιδί Στο διαδικτυακό πρόγραμμα του Αλέξανδρου Κοψιάλη στο YouTube μίλησε για τα πρώτα του βήματα στη μουσική όταν τραγουδούσε στη Ρόδο, αλλά και...